Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení odběrného místa - odinstalace elektromeru

Od: nila* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Jsem na konci režimu DPI a chtěla bych zrušit odběrné místo a přihlásit se opět za cca půl roku, jelikož se v bytě nezdržuji. Máte někdo zkušenost, zda dojde k odinstalaci elektroměru nebo k zaplombování spínače a elektroměr zůstane?

Mám pocit, že mi slečna, která mě nahání kvůli nové smlouvě, uvádí nepravdivé informace. Vyčetla jsem, že elektroměr se odinstalovává neplatičům a dlužníkům, ale co platící zákazník, který nechce půl roku elektřinu využívat? Udajně elektroměr odstraní a znovupřipojení stojí 10tisíc. - což mi přijde jako výmysl.

Když jsem se tam stěhovala a byt byl uplně prázdný, taky mi elektroměr jenom zapnuli a žádné poplatky jsem neplatila. ale to je již 15 let, tak kdo ví?

Děkuji Vám

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vyčetla jsem, že elektroměr se odinstalovává neplatičům a dlužníkům
ale to čtete špatně, přesněji, neúplně.

...který nechce půl roku elektřinu využívat..
ten zákazník má několik možností, spočítá si, co je pro něj jednoduší a levnější.

Půl roku nebudete používat elektriku, nic nespotřebujete, jen uhradíte paušální poplatek za jistič. Přesně dle smlouvy. Platíte zálohy, které si můžete po domluvě snížit. Po půl roce nic neřešíte, zapnete hlavní vypínač a pokračujete dále.

Další možnost je, že ukončíte smlouvu s dodavatelem. Smlouva skončí, vyrovnáte se, elektroměr tam zůstane. Ale, pokud se do několika dní nikdo nepřihlásí k novému odběru, což bude asi Váš případ, distributor odpojí elektroměr. Přesně tak, jak ho odpojí po uplynutí půl roku od začátku DPI.

Jestliže víte, že za půl až tři čtvrtě roku budete opět chtít elektriku, nechte to takto dál. Ušetříte si spoustu papírování a peněz.

111®
hodnocení

1x
Myslím že slečna není daleko od pravdy. Protože musíte mít novou výchozí revizi a to dostanete podle právě platných norem. A je li instalace starší musíte rekonstruovat a to může vyjít i na 100 000,-.pltit zálohy půl roku oproti tomu nic není. Asi tak to vidím.

nila*
hodnocení

nyní mi v eonu jedna paní řekla, že odinstalovávat elektroměr nebudou, a přepojila mě na jinou paní, která mi řekla, že elektroměr odpojovat budou. tak si vyberte. krom toho mi zmínila, že za připojení se neúčtují nic po dobu 48 měsíců, (kdy trvá rezervační lhůta odběru), pouze mohou vyžadovat revizní zprávu a to provozují soukromé subjekty, proto cena známá není. Myslím, že je rozdíl zapojovat elektřinu po neplatiči a po někom, kdo se odstěhoval a v bytě nikdo nebydlel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]