Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kabely sponkovacka

Od: nick6355 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den co mi doporučíte si pořídit na upevnění menších a tenčích kabelů do zdi? Samozřejmě na nějaké hrubší a např elektřina,... je lepší držák nebo nějaká lišta ale sponky jsou malé a nenápadné a vím že některé firmy to tak např při instalaci internetu dělají a je to naprosto dostačující řešení jen mě zajímá jestli stačí nějaká normální (manuální) ale lepší a samozřejmě ne kancelářská *smich* nebo je potřeba nějaká na elektřinu popř pneumatická?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Cele zle, sponkovanim CAT 5 / CAT 6 kabla narusite jeho parametre. Je to fuserina najhrubsieho zrna. Fungovat to bude, akurat to moze mat rozne zahadne vypadky a znizenu rychlost. Kabel nesmie byt stlaceny ani zmeneny jeho kruhovy prierez.

nick6466
Co jsem si všiml kabel není nijak poškozený nebo že by izolace kabelu byla nějak i částečně narušená naopak mi připadá že tam malou vůli má a myslím si že oproti "držáku" nebo nějakému úchytu do zdi není žádný velký rozdíl můžete tedy vysvětlit proč a jak by to jakkoliv mělo omezovat funkci kabelu a kabel není ani nijak moc stlačený ke zdivu.

Ak je sponka instalovana tak, ze kabel ma volu, potom moje namietky padaju.

U kabla CAT 6 je vnutri cosi ako separator stocenych parov. Pre sirenie rychlych signalov je potrebne homogenne prostredie, teda bez zmien na trase, stlaceny kabel vnasa nehomogenitu do prestredia a teda aj do sirenia signalu. Tie pary maju presne definovany skrut. Na nenarocnu aplikaciu kabel znesie samozrejme vela.

hodnocení

2x

Něco takového nebude lepší, než sponka?

doplněno 08.03.22 08:33:

Feraxi, zmiňuje v dotazu i lišty, já si myslím, že to potáhne po zdi, jen to divně napsal.

Toto ale není pro upevnění do zdi, ale na zeď, pokud chceme kabel táhnout po povrchu.

berger® - OK, to je tak, když se někdo neumí vyjadřovat. Tu zmínu jsem nepostřehl, jak jsem to "přelétl rychle". Sorry.

hodnocení

1x

Na upevnění kabelů do zdi stačí hřebíky, které zatlučeme šikmo křížem přes kabely, třeba po třiceti centimetrech, pak zasádrujeme. Když sádra ztuhne, tak hřebíky vytaháme. Pokud bychom je tam nechali, tak se může na omítce objevit rez.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]