Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vybrala jsem špatný nátěr a potřebuji poradit, jak napravit a co dál dělat. Mám starší komodu, dřevěnou, ale podýhovanou. Celou jsem ji obrousila a na radu kamaráda natřela Lazuritem zelené barvy. Zatím jenom jeden nátěr. Vůbec to nevypadá pekně, barva se "nevcucla" , jsou vidět tahy štětcem a není pěkně rozetřená.. Komodu bych chtěla krásně zelenou a nevím,co dál? Mám nátěr zase obrousit, nebo přetřít novou barvou tak, jak to je? Jaký materiál vybrat. Nechci nic lesklého, jenom krásnou, zelenou a nelesklou komodu. Je to moje první práce, nevyznám se, ale ráda udělám, co mi řeknete, děkuji za radu , Šárka
Lazurit je lazura, vy zřejmě potřebujete jednolitou zelenou plochu, což lazurou nedocílíte. Zkuste nepovedený nátěr setřít hadrem namočeným v nitroředidlu, ale lepší asi bude přebroustit. Pak použijte barvu a nikoliv lazuru, nejlépe asi nějakou syntetiku (nikoliv rychleschnoucí), ale nejsem si jist, že štětcem uděláte vyhovující povrch, možná válečkem by to jakž takž šlo. Disperzní barvy nepoužívejte, schnou pod štětcem a zůstávají vidět tahy štětcem, pro rovný povrch byste musela disperzní barvu nastříkat.
Další oříšek bude matný povrch, většina syntetických barev jsou lesklé či pololesklé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.