Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava nátěru

Od: sarina odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, vybrala jsem špatný nátěr a potřebuji poradit, jak napravit a co dál dělat. Mám starší komodu, dřevěnou, ale podýhovanou. Celou jsem ji obrousila a na radu kamaráda natřela Lazuritem zelené barvy. Zatím jenom jeden nátěr. Vůbec to nevypadá pekně, barva se "nevcucla" , jsou vidět tahy štětcem a není pěkně rozetřená.. Komodu bych chtěla krásně zelenou a nevím,co dál? Mám nátěr zase obrousit, nebo přetřít novou barvou tak, jak to je? Jaký materiál vybrat. Nechci nic lesklého, jenom krásnou, zelenou a nelesklou komodu. Je to moje první práce, nevyznám se, ale ráda udělám, co mi řeknete, děkuji za radu :), Šárka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Lazurit je lazura, vy zřejmě potřebujete jednolitou zelenou plochu, což lazurou nedocílíte. Zkuste nepovedený nátěr setřít hadrem namočeným v nitroředidlu, ale lepší asi bude přebroustit. Pak použijte barvu a nikoliv lazuru, nejlépe asi nějakou syntetiku (nikoliv rychleschnoucí), ale nejsem si jist, že štětcem uděláte vyhovující povrch, možná válečkem by to jakž takž šlo. Disperzní barvy nepoužívejte, schnou pod štětcem a zůstávají vidět tahy štětcem, pro rovný povrch byste musela disperzní barvu nastříkat.
Další oříšek bude matný povrch, většina syntetických barev jsou lesklé či pololesklé.

hodnocení

1x
Na nábytek se lazura prostě nedává. Na nábytek mořidlo a pak lakovat. To jen tak na okraj.
Pokud to má být opravdu jen zelený a bez viditelných let dřeva, tak trochu to přebrousit a natřít barvou. Nejlépe syntetiku. Vodová a nitrobarva strašně rychle schne a udělat nějakou větší plochu, to už chce kumšt.

hodnocení

0x

Pokud hledáte matnou syntetiku zkuste tuto

Oprava nátěru

hodnocení

0x

Pokud je barva správně naředěná a máte fortel a kvalitní štětec, tak nejsou tahy štětcem vidět. Pokud chcete nestékavou barvu, kde nebudou vidět tahy štětcem, tak použijte tixotropní lak, nebo barvu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]