Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smetana na vaření vs obyč a cena

Od: aplusplus odpovědí: 5 změna:

Zdravím. V obchodě jsem narazil na dvě smetany na vaření od různých výrobců. Měl jsem za to, že smetana na vaření je vždy dražší, než obyčejná a taky vím, že někteří lidé proto používají obyčejnou. Avšak nedávno jsem si všimnul, že na té obyčejné smetaně Tesco je vyobrazeno vaření, tedy jakoby přímo schvalovali takové použití. Na přiloženém obrázku jsou dvě smetany, zmíněná Tesco a Omegle. Omegle je určená přímo na vaření, ceny za balení jsou podobné, avšak Omegle je poloviční množství, je tedy více než dvojnásobně drahá. Proč to tak je? Jaký je mezi nimi rozdíl? Podíl tuku udávají stejný. Je používání obyčejné smetany na vaření škodlivé?

Smetana na vaření vs obyč a cena

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Rozdíl je ve značce?
Kdyby třetí měla nálepku Apple, tak se prodá za 200...‍♂

hodnocení

5x

Meggle je vyhlášená značka, proto je dražší.

hodnocení

4x

Když chci dát do jídla při vaření smetanu, koupím 33% smetanu ke šlehání ( vlastně šlehačku - asi Moravia, tu v červenobílé krabičce, co je bez stabilizátorů) .

No a tu do pokrmu naliju a ještě mi zbyde do kafíčka. A to je dobrotka.

Smetana na vaření mi přijde drahá. Kdežto šlehačka cenově i chuťově výhodnější. ;)

hodnocení

1x

Na to je spousta odpovědí. Zeptal bych se prodejce, pak výrobce a pak nezávislé laboratoře a obávám se, že každý bude mít jiný názor na cenu, kvalitu atd. A hlavně každý pak bude mít připravený názor, kdo za to může *smich*

Bohužel se musíme spokojit se základními informacemi o výrobku, které si přečteme v obchodě, nebo sledovat spotřebitelské testy

dtest.cz/...

regiony.rozhlas.cz/...

...Například složení, které jsem našel na jednom výrobku já. Složení: obnovené podmáslí 68 %, ztužený rostlinný tuk 18 %, rostlinné tuky a oleje 12 %, modifikovaný kukuřičný škrob, sušené podmáslí 0,3%, emulgátory, estery, sacharózy s mastnými kyselinami z jedlých tuků, sojový lecitin, mono a dygliceridy mastných kyselin z jedlých tuků, stabilizátory, guma guar a karabonová guma.

Je to ještě smetana?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]