Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak a čím odstranit silikon od vany?

Od: hancamamca odpovědí: 10 změna:

prosím o radu - jak a čím odstanit zaschlý silikon kolem vany? Jsme ho nanesly do spáry kolem vany, jenže bylo to docela "zapyplané" okolo a teď to samozřejmě nejde očistit. Co se na to dá použít? Mechanicky to jde docela špatně.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Rozpustit to nejde.Takže jediný způsob je použít ostrý nůž.Nejlepší je odlamovací.po vyřezání se nějakou ostrou špachtlí odškrabou nalepeniny okolo a může se nanést nový.Dobré je při nanášení silikonu použít krycí papírovou pásku,jíž se vymezí mezera.Po zatvrdnutí silikonu se opatrně odlepí.

lupa

No já na to přišla čistě náhodou.Koupila jsem si perfektní odstraňovač rezu a kamene,dle reklamy.Nastříkala kolem celé vany a za krátkou dobu byl silikon narušen,naleptán.Vypadalo to jako zpuchřenina.Pak už nebyl tak velký problém odloupat.A to vše,aniž bych chtěla :-D

hancamamca
hodnocení

tak to by bylo super. ještě, kdyby jste mi mohla prozradit název toho čistícího přípravku.. tak to bych ho hned koupila a tu nežádoucí hrůzu zlikvidovala snadno a rychle.

fidonet*
hodnocení

0x

Silikon se neodstranuje zaschlý, ale již čerstvě nanesený. Zaschlý jde jen nožíkem, a to dost špatně. Pokud máte plastovou vanu, tak obzvláště ...

max*
hodnocení

0x

Nedávno jsem tento problém řešil. Na trhu je několik odstraňovačů silikonu. Já jsem měl zaschlý silikon na laku auta a šlo to relativně v pohodě.

Tady je jedna možnost : www.barvyonline.cz

Max

jkonopasek*

přesně tak-dá se sehnat od různých výrobců- např. Soudal , Würth aj. A je to opravdu nejjednodušší způsob,jak se silikonu zbavit.

lupa
hodnocení

0x

Ten přípravek se jmenuje Pulrapid extra...kámen zůstal,silikon strachy povolil:-D

karina*

lupa, naprosto vám nepřeji ty problémy, radu nemám, ale ráda jsem si je přečetla - můžou se hodit. Ale normálně jste mě teď rozesmála. Tomu říkám Zielkauf *smich**smich*.Ať vám to dobře dopadne! k.

hancamamca
hodnocení

tak to dopadá, když chlapa pustíte k něčemu, co dělá poprvé.*sok* To by asi škrabal 2 dny, tak mu s tím chci pomoct.*placni* takže díky za doporučení.

jirkadr
hodnocení

0x

Sice je tento dotaz deset let starý , ale je fakt , že Pulirapid extra opravdu funguje .

Nyní předělávám sprchový kout a po odříznutí starého silikonu od vaničky a od zástěny , zbyla tenká vrstva silikonu na obkladu .

Tak jak jsem se zde dozvěděl o pulirapidu extra , vzpoměl jsem si že tento přípravek doma náhodou máme , sice už starý , ale proč ho nevyzkoušet . Nanesl jsem na část silikonu a zkusil otřít . A opravdu rozpouští . Pokud se tam ponechá reagovat dostatečně dlouho , mohlo by to jít skvěle dolů .

Tento přípravek je určen i na obklad , tak nehrozí žádné poškození povrchu .

Děkuji za skvělou radu , je k nezaplacení .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma odstraňovač silikonu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]