Nejste přihlášen/a.
Biokrb je podle mého názoru nesmysl a podvod.I přes to,že pro spálení je nutný 100% (90%)alkohol,je obsah co2 v e spalinách neslučitelné s tvrzením,že jde o bio provoz. použití jako topidlo jde mimo rozum,protože denaturovaný líh přijde poplatníka za nejméně 80 Kč/litr.Uvažovat o spalování kvasného lihu s obsahem 60% je nesmysl,protože ve spalinách je spoustu vody,která v odsávání kondenzuje a vše zmáčí.Spoustu vody tvoří každý líh.
Stačí si spočítat rovnici hoření CH3CH2OH dva uhlíky na pět vodíků.
Líh pod 50% jak známo nejde ani volně zapálit.Dá se tím odhadnout i kvalita domácí pálenky.Dokonce se dá říci,že při přímé destilaci kvasu s původní koncentrací alkoholu 10% je obsah lihu maximálně 30 - 40 %.Vyšší obsak lze získat při použití deflegmátoru,nebo kloboučkové kolony.Přímou destilací nelze získa vyšší obsah alkoholu než 96 %.
Absolutně nejvyšší procento lihu lze vyrobit jen chemickou cestou oxidací etylenu z ropy.Takto vyrobíme absolutní alkohol 100%.Je také nejčistější,neobsahuje příměsi a vyrábí se pro analytické postupy,,na příklad spektroskopii.Dříve jeho cena nepřekročila 4 Kč8litr.To jen pro zajímavost.Cena alkoholu je totiž zatížena především nesmírně vysokou daní.
Ano, biolih stoji 100 a palenka nestala nic.? Domácí páleni je trestné.A i tak čím jste topili pod kotlem a čím chladili.
Vzdycky se najde hnidopich a hater. BU-BU-BU. Doma nikdo nic nepálil. Dodala jsem mošt, který mě stál akorát hromadu práce u drtiče a u lisu v podzimní kose a společnost vypálila za polovinu vypáleného.
Zpět k tématu. nalila jsem trošku na talířek, a trochu déle trvá zapálení, ale pak se krásně rozhoří v modré, a vysoké plameny ve žluté a zbyde troška teplé vody s vůní kvasu (lízla jsem a dobrý :D ). Akorát mám dojem, že hoří celkem krátce, myslím oproti biolihu, ale to je asi logicky množstvím %. Děkuji za příspěvky
Navádět vás k prodeji nesmím, ale nechce se mi věřit, že je to tak hnusné, že to žádný alkoholik nespolkne. Copak je nejlevnější krabicové víno dobré? Není a taky ho někteří lidé pijí. A to jsem slyšel, že prý jde přes kus chleba přefiltrovat okena, také kvůli alkoholu. Podle mě máte oproti zmíněným pochutinám pořád chutný chlast, jen se nejspíš nepohybujete v tom "správném" okruhu lidí, co by ho dokázali ocenit. Zkuste se optat pár známých, to bychom nebyli v Česku, aby vás toho někdo rád nezbavil.
Kdysi dávno jsem legálně koupil (v samoobsluze) "jemnou meruňkovici". Při napití jsem měl pocit, že polykám rašpli . Pít se to nedalo, tak jsem tím nejdřív omýval kocourovi svrab a nakonec to skončilo jako nemrznoucí směs v ostřikovači. Fungovalo to, ale nesměl jsem ostřikovat okno před policení kontrolou, protože bych těžko vysvětloval tu vůni v autě
.
Ovšem to jsem měl jen jednu flašku.
Zkoušela jsem lihoměrem a bylo to něco pod 60%. Ale zapálit jsem zkoušela až po 10minutách v ultrazvukové vaničce, což jsme už dříve zkoušeli na "zestaření" čerstvé pálenky a fungovalo. Překvapilo mě, kolik tepla se uvolnilo okolo plamínku za takovou chvilku. koupila jsem i půl kila zázvoru, zázvorovku jsme už dlouho nedělali. a trošku smíchám s domácím medem - to se osvědčilo nejvíc. Uvidíme .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.