Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvýšit výšku samost. stojícího sporáku

Od: madla* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit, jak zvýšit výšku samostatně stojícho kombinovaného sporáku. Nová kuchyňská linka (z IKEy) bude mít výšku i s pracovní deskou 92 cm. Sporák 88 cm. Co s tím? Šroubovací nožičky sloužící k aretaci jsou z plastu. Nedá se k nim tedy nic navařit. Sporák je přiražený v rohu místnosti.

Děkuji, Madla

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Plastovou nozku nahradite novou kovovou s delsim zavitem. marek.eu/...

hodnocení

1x
Nejdou nohy o ty čtyři centimetry vyšroubovat?
madla*
hodnocení

To by bylo nejjednodušší, ale aretační šrouby měří max. 3 cm. A děkuji za odpověď.

Madla

hodnocení

1x

Sporák jsme zvyšovali podložením kuchyňskou deskou říznutou na míru

madla*
hodnocení

Taky jsem uvažovala o podložení, ale vzhledem k tomu, že sporák poměrně často vytahuji (kvůli úklidu), nevím, jestli by to bylo možné, nebo spíš jednoduché. Ale i tak děkuji.

Madla

jabraka*

také jsme použili odřezek desky,jen jsem do ní vybrousil důlky na uložení nožiček.Mám ještě hliníkové lišty na vymezení mezer okolo sporáku.Aby tam nepadaly věci ze stolu.

JABRAKA

Tak pokud se často vytahuje tak dát vyrobit desku pod sporák s kolečky a brzdou.

Odbrzdím, vyjedu - uklidím, zajedu zpět a zabrzdím.

hodnocení

0x

Hm, nižší sporák - ono to něčemu vadí? Tedy kromě vzhledu. Není poslední dobou trend ty linky navrhovat tak, aby varná plocha byla níže, než pracovní deska? Má to něco s pohodlím užívání, prý je asi líp vidět do hrnců.*zmateny*

Jenže i při umístění velkého hořáku vpředu u utopeného sporáku může u velkého hrnce dojít k připálení boku pracovní desky

madla*
hodnocení

Přesně tak. Bojím se, že pracovní deska u linky bude brzo ohořelá. jinak by mi bylo fuk. Madla

hodnocení

0x

Změřit závit na nožce a z odkazu koupit nové vyšší.

Nebo dát vyrobit třeba jen válečky s osazením pro stávající nožku.

Je dobré mít ploténky nad deskou.

madla*
hodnocení

Jak to, prosím, myslíte? S těmi válečky? Do nich by se plastové aretační šroubovací šrouby nějak ukotvily? Děkuji za odpověď. Madla

2909
hodnocení

0x

Já jsem udělal 4cm dřevěný rámeček. Na horní bok linky ,nalepil hliníkovou folii.

hodnocení

0x
Ja mam pod sporakem desku co zbyla z kuchynsky desky když se vyraběla a udelal sem jí štelovací nožičky
Sporak je dobrý mít nad pracovní deskou aby se po desce neplazily plameny když se něco vaří ve vetšim hrnci
A nak mam pocit že je na to i ňáky ten předpis

hodnocení

0x

Rozdíl tedy bude 4 cm? ten kousíček nestojí za námahu. Až ho postavíte, uvidíte, jestli je to potřeba. Jen si myslím, že když na něho postavíte parádní čajník, každý bude mít oči pro něho a ne na rozdíl 4cm. *alene*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]