Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké savo do pračky

Od: wydra® odpovědí: 9 změna:

nemám zkušenost, jdu si pro radu. Utěrky bych potřebovala velmi project savem. Nechce se mi je namáčet v kýblu (je jich dost) a tak bych je rada dala do sava v pracce. A ted nevim. Jaké savo použít, aby pri dalsím praní nějaké zbytky sava neponičily barevne pradlo? Díky všem za radu!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drzy
hodnocení

5x

Existuje Savo přímo na praní, jmenuje se Perex. Z pračky to bude po doprání cítit, to ale ničemu nevadí (při správném dávkování).

hodnocení

2x

Existuje i gel na praní SAVO.

drzy

Wydře asi nejde tak o značku Savo, jako o přítomnost chloru a nejspíš i o vybělení a iluzi "nemocniční" čistoty.

hodnocení

*smich* pobavila me iluze nemocnicni cistoty. Jsem cune, do uterky utru kde co na lince a trochu pece by opravdu potrebovaly. Nejaky cas uz maji za sebou, ale ucel plni. Jen uz ty fleky nejdou normalne vyprat a tak jsem zatouzila po mene flekatych.

pb®
hodnocení

2x
Já do utěrek utírám jen čisté nádobí, rozhodně ne kde co na lince. To nesnáším a doma za to nadávám. Na linku mám houbový hadřík, kterým zas nemyju nádobí a nemáchám ho v kdejakm bordelu, ale jen s ním stírám linku a štve mě, když se válí v dřezu. Na nádobí kartáč, v kterém se nedrží bordel jak v houbičce. A všechno co pár dní myju v Domestosu, harmdřík oak nesmrdí. Tedy snažím se v kuchyni nesvinit víc, než je třeba. Utěrky občas vyvařím tak jak se to dělalo kdysi, v hrnci na plotně, klidně s Vanishem nebo práškem či mýdlem vařit pár minut.

hodnocení

1x

Asi zase dám nevyžádanou radu. Měla jsem to jako vy, nenáviděla jsem flekaté útěrky a nenáviděla jsem vyvařovat je v hrnci. Tak jsem si pořídila tmavé menší froté ručníky na ruce, protože jsem zjistila, že útěrky nejvíce zasviním rukama. Tekuté mýdlo s pumpičkou vedle dřezu. A také jsem si zvykla na papírové útěrky, do kterých utřu ruce, nahrubo z nádobí a když přijde rýma, tak jsou fajn. Útěrek mám málo a také froté. Nikdy je nemám zapráskané jako jetel. Díky papírovým a také ručníku.

Je zajímavé, že mastné ruce klidně do útěrky utřeme, ale do ručníku ne. To vyřeší papírové útěrky. :-D

hodnocení

DĚKUJI VŠEM :) Kazda rada dobra!

zkuste místo toho použít tabletu do myčky.

hodnocení

To se mi líbí, díky, zkusím! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]