Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde skladovat uhelné brikety?

Od: uhlak odpovědí: 11 změna:

zdravím, poradíte mi prosím, kde mohu skladovat uhelné brikety? mohu například venku pod přístřeškem a přikrýt plachtou?

kde je skladujete vy? díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Klasika je sklep vedle kotelny. Bez sklepa postavit dřevěnou boudu se střechou, to jde i z krajinek a lepenky stlouct za víkend a může to i vypadat hezky...

Nesmí být ve vlhku a hlavně promíchaný s vlhkým mourem (to pak dojde k zamovznícení) = haldu vysypanou z korby skládat vidlema a mour skladovat odděleně, pak dávat třeba do pytlíků od mouky a postupně stopit..

když se s tim chcete takhle srát (separovat mour a něco s nim vyvádět), tak se mour má smíchat s vodou, udělaj se z něj menší bábovičky, a nechaj se vyschnout (tahhle to fakt dělala jedna moje brababička, ovšem nevim, kdo by se s tim chtěl patlat); dal bych si ale pozor na to, kolik toho mouru jako bude (mám zas prastarý zkušenosti z dob reálnýho socializmu, kdy byli zlodějský uhlíři schopný přivízt pěkný svinstvo (a samozřejmě eště málo, z toho žili))

asd1

Jaký sr? Jen to místo lopaty hážeš vidlema ;) Když to nahážeš i s mourem tak pokud to je jen trochu vlhký tak dojde k samovznícení a ve sklepě ti začne hořet těch 70 metráků briket (tady jedna plná fůra), hasiči to prolejou vodou a musíš to celý vynosit ven, to se pak vyplatilo mour neřešit *smich* Někdy mouru bylo fakt hodně, ale to zjistíš až když to máš vysypaný před barákem.. A před zaplacením to nevysype.. Tak ahoj a odjede, můžeš prskat a soudit se...

Na mour jsme měli bednu.. Lopatkou nsypeš do pytlíku od mouky a přiložíš, sežralo to tak půl minuty za den...

oldi
hodnocení

2x
Skladovat uhelné brikety na suchém místě.

hodnocení

1x

Když už zde řešíte jak spalovat mour z uhlí nebo briket: Otec to kdysi dávno řešil tak, že se v lese nasbíraly smrkové šišky,/práce pro děti/, šišky se nechaly vyschnout, až se pěkně "načepýřily". Mour se s nimi smíchal, vešlo se ho hodně, po přiložení do kamen to dokázalo divy - roury žhavé až ke komínu! *smich*

matylda*
hodnocení

1x

My jsme loni a letos ze zdravotních důvodů nechali sypané brikety na plachtě na zahradě. Druhou plachtou jsme je přikryli tak, aby tam nezatékalo, okraje zatížili dlažebními kostkami, a briketky jsou stále v pohodě, suché a hoří jako blázen. Z toho důvodu jsem přesvědčená, že způsob uložení, který popisujete v otázce, je dobrý. A při té příležitosti jsem si vzpomněla, že jsme pár let nazpátek měli balené brikety (uhelné i dřevěné) vyskládané u zdi domu přikryté plachtou. Byly podloženy latěmi aby nestály na zemi a taky dobrý. Jen jednou se nadzvedl špatně zatížený kousek plachty, takže pár dřevěných briket mělo rozmočený bok. Jinak nic.

hodnocení

0x

no, když moc nenavlhnou... (svýho času jsem je měl ve sklepě, kde snad fakt plesnivěl i kámen, a taky hořely; kdyby navlhly a eště zmrzly, asi by měly tendenci k rozpadu?, s tim ovšem zkušenost nemám)
(mimochodem, uhlí (zřejmě hnědý, kdepak by se za reálnýho socializmu vzalo u obyč. lidí černý uhlí, ale nepoznám to) je lepší než blbý brikety - ty shoří za pár hodin, uhlí (v běžnejch kamnech) pěkně vydží pomalu hořet výrazně dýl - i tak 10 hodin, takže pak stačí jen roštem odsypat popel, přiložit, a kamna jedou dál, samozřejmě u sofistikovanejch kotlů to může bejt jinak, ale i tak je podle mě celkem jasný, že slepenej prach je horší než původní kamenný uhlí, leda že chcete, aby to hořelo jak blázen, pak sou zřejmě brikety lepší)

uhlak
hodnocení

mám na mysli tyto : Hnědouhelné brikety REKORD balení po 10kg, prodej například Hornbach

hodnocení

0x

Brikety jsme skladovali ve sklepě. Jako dítě si pamatuji, že někdo využíval mour tak, že smíchal s vodou a vyráběly se brikety, nechalo se to zmrznout. Jen si nemohu vybavit, do čeho se ta směs cpala, krabice od mléka ještě neexistovaly, to jsem zapomněla.

nevěřim, že se prach s vodou nechal zmrznout, a pak i s tou vodou cpal do kamen... (vyschlý bábovičky z prachu držely samy (já to nezažil, resp. nepamatuju, ale ptal sem se na to), jen musely bejt pěkně vyskládaný, naházení na hromadu by asi nepřežily, ale na to byla k dispozici veliká půda)

Aha, no ale mour není prach. Mour je taková drobná drť a prach je naopak úplně mikroskopický. Používal se mour a ne prach.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma uhelné brikety

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]