Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Momentalně topím v domě kotlem na plyn. Podlé situace kdera nas čeká. na podzim topení plynem bude snad jen pro vyvolené. Topeni plynem si nikdo asi nedovoli. Poradte jakou alternativu zvolit a zavčas zvolit jiné vytapění domu.
Těžko předpokládat co bude, co ten ruský šílenec udělá.
No ano, plyn být nemusí...nebo bude extrémně drahý, jenže to samé může být s dřevem, uhlím, elektřinou.
Nechte to koňovi, ten má větší hlavu.
Já si myslím, že strach je mnohem horší než skutečnost. Nejste sám, kdo topíme plynem. Ať už v domech nebo v kotlech jednotlivých vchodů, v bytech s kotli nebo Wavkami pod oknem. Když bude zle, naučíme se vytápět jen prostory, kde přebýváme, kde je to opravdu nutné. Jsem pro, myslet na zadní kolečka, ale kazit si život něčím, co ani není potřeba, se mi zdá nesmyslné.
Rusko by ho klidně prodávalo dál, ale my ho nechceme. Tuším, že EU přechází na LNG a snaží se ukončit plyn z Ruska. Takže se těšte na laciný americký plyn, popřípadě na levnou energii větru, slunce, vody.
Pane jendo 22 . Otázka není za jakou cenu , ale zda vubec bude . On totiž není čím nahradit . Nikdo nemá kapacitu na nahrazení ruského plynu .
Tak já vytápím taky plynem či i 4 jednotkami klimatizace. Ale nechal jsem si i Viadrusa U 26 a v zásobě mám pořád dřevo, brikety a koks. Zatím mi to splňuje i 3.emisní třídu, tak snad to v brzké době nezruší, abych nemusel měnit kotel. Ale upřímně v této situaci bych se jim na výměnu vyprdl a jel dál na samotíž i v mém starším kotli. Samozřejmě i tuhá paliva lezou po cenové stránce nahoru. Takže člověk si už asi moc nevybere, čím topit. Spíše jde o to mít nějakou zálohu v případě co kdyby náhodu byl určitý typ vytápění už přímo cenově neúnosný. Takže třeba i krbová kamna, či i Petry, které mám v šopě a topím v nich psovi.
xx,
Podle zprávy Komory obnovitelných zdrojů energie by mělo Česko začít co nejrychleji pracovat na změně strategie v oblasti zavádění obnovitelných zdr/.... Právě ty se totiž v současnosti ukazují jako nejvíce ekologické ale zároveň i bezpečné a stabilní.
ale to nebude zas tak rychlé..
"Komora obnovitelných zdrojů"
"Kdo si koupí plynový kotel, podporuje Putina"
To by snad i stačilo...
No dobře, tak něco k tomu.. I kdyby všichni instalatéři v ČR začali montovat jiné zdroje tepla (jaké?), tak je to záležitost na cca 6 let (za předpokladu, že nebudou dělat nic jiného). Jak to tedy chcete zrealizovat?
Ne, nemám rád Putina..a kdybych mohl, osobně ho zaškrtím.
Ale musíme uvažovat trochu reálně..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.