Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náklady na bydlení k příspěvku na bydlení co doložit

Od: jana12 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

Můj dotaz se týká příspěvku na bydlení.Jsem v prnajatém bytě, náj, smlouvu mám na sebe.Ta je v pořádku, již jsem doložila.Platím částku za pronájem a dále za náklady s spojené s úžíváním 1.400,- částka obsahuje elektřinu, topení a vodu.Tudíž bych měla toto doložit.

Na úřadě mi dali zlvášt formuláře na jednotlivé položky zálohově, ty mi majitel potvrdil.Částku za zálohy elekřiny neptrně ponižil, aby ve výsledku vycházelo celkově na 1.400, které platím za všechno.

Nebude už tedy souhlasit se skutečními zálohami za elektřinu, pokud budu muset doložit.Dále po mně chtěli, abych měla psané předpis záloh na sebe služby a i vyúčtování.Ukázala jsem jí předpis záloh služeb, kde je majitelovo jméno a že to v tom hledat nebude ty položky., to samé vyučtování jí takto nestačilo.Strašně protivná úřednice.Majitel ho však na mě napsat nemůže. Už jsem se s ním o tom bavila.To má pod sebou společenství vlastníků, vodu a teplo.Prý tam není moje jméno.Paní si pořád mlela jednu a tu samou větu a vůbec nic mi neporadila, naopak mě málem vyhodila.Platím majiteli jednotnou částku za pronájem i náklady spojené s bydlením a on z toho hradí všechny energie a služby.TUDÍŽ ANI NEMŮŽE NIC NA MĚ BÝT PSANÉ.Možná to myslela jinak, jen jsem to nepochopila?Částku celkovou co platím jsem doložila výpisem z účtu.

Jste tady někdo v podobné situaci? Ráda bych věděla co tedy po mně chtějí ve skutečnosti.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

nájemní smlouva by měla obsahovat všechny položky které platíte. píšete jen obecně a nic konkrétního, žádný rozpis tu není. Tak jak chcete poradit. Já mám třeba v nájmu: Nájemné 9700,- Topení záloha 400,-/měs. Voda-záloha 300,-/měs, úklid 200,-/měs. celkem 10600,- , k tom platím elektriku 1110,-/měs. tohle platím já..elektriku mám samozřejmě na sebe napsánu...Tak se laskavě rozepiště ať se to dá posoudit..

jana12
hodnocení

V nájemní smlouvě to nemám jednotlivě, pouze nájem 6000,- a k tomu náklady za energie a služby 1.400,-, které obsahují zálohy na energie,topení a vodu.Tak to tam stojí.Je to psané všechno na majitele.

hodnocení

0x

Dohodněte se s pronajímatelem na změně smlouvy tak, aby byly jednotlivé položky rozepsány. Formulář můžete vyplnit doma a poslat elektronicky. Nemusíte se pak s nikým na úřadě handrkovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]