Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vestavná trouba a mikrovlnka

Od: strejda* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, do nové kuchyně plánujeme vestavnou el. troubu a mikrovlnku, tak by mě zajímalo, jak je to s odvodem výparů u těchto spotřebičů. Co jsem koukal do technických nákresů, tak se od zdi nechává mezera. Jde mi o to, že to bude obývací kuchyně a chtěl bych co nejvíce výparů odvést pryč. Dá se to tedy napojit na odsávání nebo je to zbytečné?

Díky za rady a odpovědi

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rob*
hodnocení

0x

Zdravím strejdo, toto bych neřešil. Většina výparů se stejně dostane ven otevřením dvířek. Vzadu ta mezera je hlavně kvůli odvodu tepla. Do soklu pod linku se dává větrací mřížka pro přívod vzduchu a snadnější cirkulaci vzduchu. Nejvíc výparů vzniká nad sporákem, tam dejte digestoř nejlépe s odtahem ven a máte klid :)

Takto to mám vyřešeno doma

Vestavná trouba a mikrovlnka
strejda*
hodnocení

Díky za odpověd´, mě šlo právě o to, jestli z toho bude něco unikat dozadu. Nemám praktické zkušenosti a pokud z toho nic neuniká, není co řešit *palec*. Rozmístění bude obdobné jako na obrázku, jen ty skřínky budou až do stropu, je snížený kvůli přívodu odtahu k digestoři.

rob*

Není zač :)

Dozadu pouze teplo. U trouby bývá ještě mezi horní částí dvířek a ovládacím panelem větrací otvor, kterým se trouba ochlazuje, je tam malý a tichý ventilátor.

jabraka*
hodnocení

0x

Řekl bych,že vestavná trouba i mikrovlnka vcelku moc výparů neprodukují,tak se asi nevyplatí kvůli tomu instalovat nějaké odsávače.Trouba se mimo jiné montuje běžně pod varnou desku a je v oblasti sání kuchyňské digestoře.

JABRAKA

repak*
hodnocení

0x

Nikdy jsem o tom nepřemýšlel, ale když v troubě pečete tak podléváte i vodou a ta se odpařuje a pára musí někam odejít - asi značně i do toho odvětrání. Při přestavbě kuchyně tohle ale neřešila ani "profi architektka", tak nevím. U mikrovlnky se na nezakrytí odvětracích otvorů v návodu výslovně upozorňuje.

Jinak mě v kuchyních navržených "profesionály" iritují ledničky a mrazáky zabudované tak, že teplo z výměníku na zadní straně nemá kam unikat. Nějak zapomněli na fyziku a zákazník se pak diví, že ačkoli má ledničku energetické třídy A++++ tak má spotřebu proudu jako s 30 let starou Calexkou.

sarkad*
hodnocení

0x

Taky to budeme řešit, moc se mi uspořádání mikrovlnka + trouba u sebe líbí ;)

A chtěla bych moc pochválit, ta kuchyň na obrázku je moc krásná. Můžu se zepta, zda to dělal soukromník či kuch. studio? A popřípadě které. Dneska jdu do dvou studií na návrhy a mám podobnou představu jako vy ;)

Hlavně si neberte Oresi - hrůza! Kdyby měli kvalitu a chování, jako mají reklamu, bylo by to dobrě! *palec*

rob*

děkujeme *slunce*

Tuto kuchyň dělal soukromník, byli jsme sice i ve studiích, ale to nebylo ono. Zejména jedno studio jak radí kolega - opravdu nebrat, je to sice na první pohled moc pěkné, ale opravdu jen na první...

sebod*

V případě, že často pečete, uvažujte o tom, dát troubu výš. Ne pod sporák. Já mám troubu cca100cm vysoko a nemůžutu si to vynachválit. Je to pohodlnější a hlavně bezpečnější :)

sarkad*

Tak věřte, že do jistého studia bych, po přečtení pár diskuzí tady na poradte, nikdy nešla. Mám za sebou první návštěvu, jde o menší studio, česko-slovenská výroba, milá paní a docela se mi to líbilo. Teď odpoledne mě čeká další návštěva menšího studia, tak uvidíme ;)

rob*

To zní, jako spiknutí poradte.cz proti O...i :), ale podobné diskuze najdete i na ostatních serverech ;)

sarkad*

O spiknutí nejde :) Prve se mi jejich kuchyně líbily a bavila jsem se o tom s kamarádem, který už má za sebou tady to martýryum s vybíráním výrobce kuchyně, apod. Jediné, co mi na to řekl, aniž by je nějak hanil, že si mám zadat do googlu název této firmy a projít si recenze. A docela mě to odradilo. Rozhodně chci mít kvalitní kuchyň, není to přeci jen nějaký kus nábytku, který za pár let vyměníte, je to investice na delší dobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]