Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohnuti AL profilu

Od: macek71® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,poprosil bych o radu,jak se ohýbá (nebo jestli se dá koupit) ,Al ukončovací lišta na polykarbonát. Chtěl bych vyrobit “poklop” na bazén ,viz obrazek.Mám zapuštěný bazén o průměru 2,5 m .Lem,vrch tvoří betonové obrubníky polozené na ležato.,přileoené ke ztracenéˇu bednění( teda na jaře bude )
Pokud někdo poradil s výrobou,ohnutím al profilu, popřípadě s nějakým ukotvením .Avy vítr polykarbonát neodnedl,předem děkuji. Ještě podotknu,že poklop bude na 2 části,možna i na 3.Aby šel poklop lehce otevřít a opřít o zeď. Děkuji

Ohnuti AL profilu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pravděpiodobně to nebudete schopen na koleně vyrobit. Proč tam nemůže být natažena a vypnuta pevná plachta a zajištěná po obvodě? To je běžné a nejjednodušší řešení. Pokud trváte na nepraktickém polykarbonátu, pátrejte u firem, které takovéto atypy zhotovují.

hodnocení

Poptal jsem u 3 firem.Nejlevnější varianta 23800kč + dovoz. ♀.Přijde mi to docela dost. Když si spočítám materiál,tak mi to příjde dost za práci.

Rovněž můžete použít solární plovoucí plachtu

alza.cz/...

Ohnuti AL profilu #2

hodnocení

2x

Pokud už chcete polykarbonát, pak ne kruh, ale třeba šesti nebo osmiúhelník a příslušné lišty, pouze upravené na vrcholech. U kruhového poklopu Al lištu nevytvarujete...

jabraka*
hodnocení

0x

Asi bych hliníkový profil nahradil plastovýmj. Omítky a sádrokar/...Jsou tu i zahnuté profily..

JABRAKA

hodnocení

Dekuji za nazor,ale nejak nemuzu najit ,ktera lista by byla dobra k memu ucelu.
02.03.22 21:11

...žádná

hodnocení

Tak nějak ta firma to musela udělat.Z čeho je ten lem po okraji na obrázku.Tak přinejhorším koupím u lišty a udělám nějaký mnohoúhelník. Stejně asi udělat přesný kruh by byl asi priblém.

To není to nejhorší.

1. U profil na polykarbonát je pouze lemovací a nemá jinou funkci. Potřebujete jiný profil , který bude robustnější a bude umožňovat připojení kotvení po obvodě. Což si myslím neseženete

2. Zakrytí je náchylné na vítr a tím i zranění - při odložení stranou

3. Při dešti vytváří dost značný hluk

hodnocení

0x
Předpokládám, že máte na mysli polykarbonát komůrkový, dutý. Ten je lehký. Má však vadu, do komůrek se dostává voda a špína. Zřejmě proto a také z důvodu mechanické ochrany před poškozením okrajů chcete použít Al lišty.
Na to se používá tenká kovová páska na překrytí, utěsnění dutinek, ta je ale mechanicky málo odolná, musí se chránit. K dostání jsou polykarbonátové ukončovací lišty tvaru U, na nasunutí - překrytí otvorů v hraně desky. I ty se však nedají dostatečně ohýbat!
Ovšem i krycí lišta má svoji tloušťku stěny, ta bude bránit odtoku vody z povrchu desky, bude se u ní usazovat prach.
Deska by měla mít dostatečnou tloušťku, aby se neprohýbala pod vrstvou sněhu; pokud nebudete vypouštět vodu na zimu, bude třeba krycí desku křížem přes bazén podložit. Bazén bez vody není nutné krýt.
Desky se vyrábí v rozměrech 105 nebo 210 x 600 max 700 cm. A teda jedním kusem celý bazén nepřekryjete. Vyhovovaly by tři pruhy šířky 105 cm, potřebné délky, (spojené případně spojovací lištou tvaru H. Ta se používá na těsnění mezery mezi dvěma hranami, ovšem u bazénu by trocha vody navíc při dešti nevadila) Byly by lehčí pro děti, které by si mohly část nebo celý bazén samy odkrýt, i bez asistence rodičů, kdykoliv je napadne.
Samozřejmě i pro vítr...
Upevnění, zabezpečení proti větru bude chtít dost přemýšlení. Spolehlivější bude vyžadovat různé mechanické fígle.
.
Nejjednodušší bude opravdu ta plachta, jak píše kolega výše. Nebo místo dutinkového použít polykarbonát plný.
Poklop můžou dodat také výrobci bazénů z plastu používaného na stěny bazénů. Mají s tím zkušenosti.
hodnocení

Děkuji za odpověd. Pravě jsem chtěl poklop udělat minimálně na 3 díly,aby to otevřel každý sám. On ten polykarbonát není těžký,ale manipulovat s velkou plochou taky není nic moc. Tu plachtu mám a je to dost nepraktické. Na zimu ano,ale v létě to je opruz to zakrývat. Jak jsem psal bazén je zapuštěný,hraba je zároveň s teréném,takže tam pořád lítá prach atd. Vodu mám křišťalovou,ale každý den vysávám bordel ze dna. Soused ma bazén metr nad terénem a je v pohodě.Vysaje to jednou za čas. Takze proto jsem chtěl nějakou ochranu. Navíc by se to pod tím polykarbonátem mohlo i ohřívat a udrzet větší teplotu.Ikdyž poslední dobou by to chtělo chlazení :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]