Nejste přihlášen/a.
Zdravím , chtěl bych se zeptat, ohledně vlkhosti na chatě, tvoření plísně atd. Podstatě chatu navštěvujeme jednou za 14 dní. Dal jsem tam čidlo, takže vidím, že teplota se tam pohybuje ve dne 6 stupňů v noci -1 . Vlhkost je tam 70% a to je dost! Zkoušel jsem tam dát do každé místnosti Ceresit, ale ten vidím, že zmrznul . Chtěl jsem se zeptat , zda s tím máte někdo zkušenost, jak se vlhkosti v netopeném objektu zbavit nebo ji snížit na cca 50% . Zda třeba v chatě nechat otevřené okenice, aby šlo světlo a telplo ze slunce, nebo v chatě udělat nějakou větrací šachtu? . Na jaře přemyšlím využit sirné svíce a visiřít, aby došlo k zničení plísně, a vystříkat savem atd.
předem díky za vaše rady a zkušenosti .
Bylo by dobré zajistit přes nejvlhčí část stálou výměnu vzduchu. Ten průtok nemusí být velký, prostě aby tam ten vzduch nestál. Možná by to zvládl nějaký nepříliš výkonný ventilátorek ovládaný časovým spínačem, který by ho spínal např. hodina jede a dvě hodiny sojí. Máte zjištěno, odkud se tam bere tolik vlhkosti?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.