Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BOJLER a ANODA

Od: petr04 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám problém s bojlerem, kvůli vodě z vrtu jsem byl donucen kompletně vyndat anodu z bojleru, aby voda nesmrděla. Tento systém funguje dokonale, již mám vyzkoušené v jiné budově. Akorát teď mám nový bojler, který už je chytřejší a když anodu vyndám, hlásí mi to chybu err001, což znamená, že anoda je potřeba vyměnit. Neví někdo co mám udělat, aby mi to neházelo tuto chybu a zároveň, aby tam ta anoda nemusel být? S tímto errorem bojler nefunguje.

Značka bojleru Dražice OKHE 100 SMART ( až moc smart...)

Děkuji za případnou pomoc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

revizak
hodnocení

0x

1) dej tam anodu, 2) změř co vede za proud mezi jejím drátkem a ochranným vodičem 3) nasimuluj asi jednu třetinu proudu, ale když by to bylo z živé části tak jedině kondenzátory bezpečnostního typu y. Můžeš zkusit nejdřív desetinu, třeba to bude stačit.

riva
hodnocení

0x
Namísto obětované hořčíkově anody se používá ještě titanová elektroda napájená regulovaným potenciálem. CORREX například.

hodnocení

0x

Voda smrdi kvoli anode? Neverim, to musi mat celkom inu pricinu.

hodnocení

0x
Vráťte ju nazad a pridajte teplotu. Zavolajte do DZD a zistite si, či je možné namiesto horčíkovej použiť elektronickú. Drobným problémom môže ale byť jej cena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]