Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrická sekačka na trávu - jak se používá

Od: zelenac* odpovědí: 2 změna:

Manžel mi půjčil sekačku na trávu, kterou budu časem potřebovat a musel odjet do zahraničí. Zkoušela jsem ji pustit a koukám .Je tam knoflík, který když zmáčknu tak se neroztočí. Potom jsem ještě zmáčkla tu velkou páku-je to nějaké lanko v bowdenu a pak se to rozběhlo. Jak se to správně dělá a proč je to tak? Vím že u staré pračky byl nějaký rozběhový kondensátor nebo co, aby to nebyl pro motor takový náraz. A jak se nastavuje výška kosení? Jsou tam dvě páky u koleček . Je to starší žlutá AL-KO clasic 46 E. dík

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vojtazanda*
hodnocení

0x

pravděpodobně se jedná o bezpečnostní pojistku - aby se nedala sekačka spustit jednou rukou.

Výška sečení se nastavuje těmi pákami, přesně typ neznám, tak s tím neporadím, ale určitě se někdo najde...

alf*

přesně tak, je to pojistka, drřím čudlík a až potom jde pákou sekačka spustit a je to udělané schválně tak nešikovně aby to většině lidí nešlo jednou rukou.

S tou výškou, nevěřím, že někdo kdo má tušení o rozběhovém kondíku si neporadí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]