Nejste přihlášen/a.
Hezký večer,
předem avizuju, že nejsem žádný velký stavebník a jen tak trochu malý domácí kutil. Tak se prosím nesmějte... Rád bych požádal o radu, jak mám ve sklepě zateplit podlahu, je momentálně betonová a rád bych na to něco položil, ať je tepleji od nohou.
Přes zimní měsíce je tam chladno, možná i trošku vlhko, od venkovní stěny a asi i odspod. Místnost je velká cca 1,5 x 2,5 metru a není v ní topení. Pouze možný přívod elektřiny a horkovzdušný ventilátor.
Původní myšlenka byla tvrzený polystyren a na něj palubky. Ale už mi došlo, že je to blbost.
Nějaké upevnění do podlahy (vruty apod.) bych nerad.
Nemusí to být žádná extra velká kvalita, nic extra materiál, jen něco funkčního, jednoduchého a potřeboval bych to zrealizovat sám.
No, teď mě napadá, že ten tvrzený polystyren tam klidně můžu dát, pod něj nějakou fólii (?) a nahoru linoleum, případně koberec. Že tak nějak přebiju to možné pokroucení dřeva vlhkem.
Poprosím odborníky, ať mi to schválí nebo vyvrátí, poradí atd.
A opakuji, nesmát se prosím, jsem těžký laik v tomhle
Moc díky !
Zateplovat hotovou betonovou podlahu je iluze.Mohu se pokoušet jen zlepšit pocitový efekt,příjemnější kontakt nohou na podlaze.Odstraňovat vlhkost na podlaze je jen na diskuzi o nákladech..Doporučil bych spíše zátěžový koberec,Jejich materiál dobře odolává i vlhkosti je zhotoven z plastických materiálů,i recyklátů. Zátěžové koberce /...
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.