Nejste přihlášen/a.
Může mi někdo poradit jakou barvou vymalovat obývací pokoj? Sedací soupravu máme světlou v kombinaci s oranžovou. Děkuji
Podívejte se na tento článek o barvách. Barvy jsou velice pěkně popsané, tak tam třeba najdete inspiraci. Možná se ani nebraňte kombinaci dvou barev. Já jsem dřív také preferovala obyvák bílý. Ale to jsem měla krásné tmavé stropní trámy a starožitný nábytek. Dneska jsem v bytě, nábytek zůstal a mám vymalováno barvou bílé kávy. K tomu zelinkavé závěsy a hodně kytek. Možná by byla hezká kombinace světle zelené s nějakou výraznější - podle nábytku.
O víkendu jsem zrovna maloval obývák. Strop bílý, stěny orámovány bílou 12cm a stěnu s oknem a proti oknu pak okrovou až skoro karamelovou a stěny vedle okna pak tmavou olivovou. Myslím, že se mi to i povedlo. Jen to byla piplačka udělat ten bílý rám rovně bez přetahování. Možná sem dám večer fotku.
dulux.cz/... tady si veberte vzornik a kdyz si najdete barvu ktera se vam libi tak na ni kliknete a ukazou se vam kombinace a barvy ktere se vasi barve hodi.. me to pomohlo strasne moc
nejaka jemna hneda by se k bile a oranzove hodila strasne moc .. neco jako tohle dulux.cz/...
tahle barva se vam ukaze jako kombinace k oranzove.. ale to sem si jenom tipla protoze nevim presne jakou oranzovou mate na tom nabytku... pohrajte si s tim a vymalujte az kdyz si budete sto procentne jisti ze vsechno se vsim ladi ... spatne vybrana barva vas dozene k silenstvi .. a zase naopak perfektne zvolena vas bude neustale uklidnovat a nic vas nevytoci. pozoruju to u sebe doma.. meli jsme spatne barvy a ja jsem se porad nervovala .. jen co jsme byt premalovali uz me nic nevytaci a jsem v poho )
v duluxu si muzete dokonce zapujcit vzornik se vsema barvama za poplatek 1000,- a kdyz jim ho zase vratite tak vam penize vrati! totiz v realu je ten vzornik lepsi protoze si ho muzete prilozit k nabytku a podobne... tak at se vam to podari
Tak, zde si můžete vyzkoušet svůj virtuální obýváček v barvách. PT /stařenka/
doplněno 22.03.10 14:11:V obýváku se scházíte s rodinou a s přáteli. Zde je vhodná barva žlutá pro komunikaci, oranžová, pro energii a ostatní jasnější, živější barvy. Nedávala bych černou, ani modrou, ale zase záleží na barvě nábytku, podlahy a doplňků. PT /stařenka/
dobré, jen nevím jakou barvu si vlastně vyberu nebo jsem to nenašel. primalex.cz/... tam vím i co koupit.
zrovna primalex bych si nekupovala. kvalita techto barev je otresna. dulux jsou podle me zkusenosti ty nejlepe kryci barvy (tmave rudou jsem prekryla uplne svetlou pouze jednou vrstvou )a hlavne nedelaji tluste vrstvy na stenach. muzete je 100 krat pretrit a nebudete mit nanosy jako napriklad u primalexu.
primalexem jsou vymalovane vsechny novostavby , kdyz se na stenu nalepi lepici paska na malovani a po te se sunda tak se malba strhne . TOHLE SE VAM S DULUXEM NESTANE..
Babkazov towww.dulux.cz je bomba.
Jako pomůcka perfektní... Nejlepší je to přelívání barvy. Hrozně jsem se zasmál. Je to i vtipný...
Abych nebyl nespravedlivej tak odkaz na www.kahrs.com od pt @ a www.primalex.cz od alf@ jsou taky dobrý ...
Vím že na ten dulux už tam odkaz dal arimas jenže vzorníky nejsou to pravý ořechový ...
no kdyz uz se jednou na stranky duluxu dostane tak pak snad jen analfabet si nevsimne jake pomucky jsou na jejich strankach k mani ja ale musim rict ze lip zjistite kombinaci z tech vzornku nez z malovani protoze vam to vyhodi vsechny idealni barvy aby se vytvorila prijemna mistnost. kdezto u toho malovani si kombinaci barev musite vyzkouset tim ze je pridate na steny pokoju a ne kazdy ma na to cit. tak to muze dotycny zkouset do nekonecna a stejne na zadnou kombinaci neprijde ..
mozna jste si toho nevsim ale kdyz kliknete na vami vybranou barvu ve vzorniku tak se pod ni ukazou vsechny ostatni barvy ktere k te hlavni barve ladi... nejuzasnejsi pomocnik na netu je dulux. a barvy jsou absolutne bezchybne .
p.s. jsem zena :D ale to je samozreme uplne jedno... ta moje prezdivka ocividne dela dojem muze hahahaha
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.