Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krbová kamna + dodělání výměníku na topení

Od: kubik2629® odpovědí: 9 změna:
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli se dá dodělat něco ke krbovkam, abych mohl teplem z krbovek ohřívat vodu a posílat to do topení + jestli se musí udělat před plynovým kotlem nějaký bajpas. Vím, že mi tu budete říkat ať si koupím krbovky s výměníkem, ale nechci se s těma krbovkama loučit, protože jsou zatím použité 2 sezóny. Předem díky za rady a tipy, popřípadě i foto realizaci.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vy chcete krbovkama bez výměníku ohřívat vodu? To jsem ještě neviděl a nedovedu si rozumné řešení představit. Takže za mě - krbovky s výměníkem...:( Mám krbovky, které umí fungovat bez výměníku a lze do nich výměník dokoupit ( to jsem udělal). Vaše to neumí?

No, obávám se, že i kdyby to "nějak" bylo možné, tak by to převýšilo cenu těch krbovek. A jsme tam, kde nechcete být - kupte krbovky s výměníkem. Kamna tak za pětatřicet litrů a bižuterie kolem tak patnáct litrů, odhadem. Bypass, zpětný klapky, oběhové čerpadlo, pojištovák, expanzka, třícesťák, dochlazení, záložní zdroj... Toho je...

Dělali jsme u švagra úpravu na kouřovodu, PETRY na dřevo s hadem na kouřovodu "krmí" 3 radiátory. většinu součástek (čerpadlo + zabezpečení) použito z vyřazeného kotle, had cca 50 m měděné trubky 8 mm

Nunici, to zní zajímavě. Jak to funguje v praxi? Bo já těma kamnama, abych ohřál radiátory, přetápím místnost, kde jsou. Takže otevřená okna, vytápím dvorek...:-D

@berger

PETRY v dílničce, barák vytápěný elektrikou . Místo klasického kouřovodu použita silnostěnná trubka, na té namotány 3 paralelní okruhy Přitápí v chodbě,kuchyni a obýváku

Mám v dílně Petry, vedle je nevytápěná garáž, nad ní malá stolárna bez tepla. Budu kutit...*ua*

hodnocení

Píšou v technickém listu, že výměník ne, tak beru že nejde...

jenda22
hodnocení

0x
Zalezi na delce kourovodu. Pokud ma delku nejmene 1m, da se pouzit spalinovy teplovodni vymenik. Provoz funguje pres prilozny termostat pomoci zalohovaneho obehoveho cerpadla. Nic sloziteho. Soucasny kotel ma pretlakovy ventil, tak je bezpecnost poresena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]