Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat, zda bylo pozinkováno pod barvou

Od: peterk odpovědí: 8 změna:

Mám prosbu - objednal jsem si vjezdovou bránu s pozinkovou úpravou a na vrch nátěr barvou. Nyní třetí měsíc po montáži se objevují skvrny rzi - mám podezření, že k zinkování nedošlo, jak mohu ověřit, ŽE ZINKOVÁNÍ POD BARVOU JE NEBO NENÍ, zda zinkování chybí jen na částek, kde je rez, nebo na celé bráně děkuji za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

6x
Jestli to rezne, tak to zinkovano nebylo nebo sakra spatne. Pripadne se to zinkovalo v nejake hnusne lazni, zustaly tam cucky a nekdo si pak pri brouseni nedal moc prace a zinek probrousil.
Jestli to tri mesice po dodani rezne, tak to reklamujte a nereste co je pod tim. Dva roky to reznout proste nesmi.
jardaaa

Mě když my nevíme jestli si objednal výrobek a nebo to měl na firmu a nebo smlouvu o dílo. A kdyby to měl na firmu, tak záruční doba je pouze smluvní, respektive smluvní záruka na jakost.

Ale to my netušíme

jabraka*
hodnocení

0x

Obvyklé je,že pozink konstrukce venkovní se hned nenatírají.Mají životnost až 5 let,aniž se objeví počátky koroye.Vidím toho okolo všude,zábradlí ploty kování střšní krytiny..Teprve po několika letech se natírají.

Pokud je výrobek už jako nový natřený,pak to může hovořit o tom,že výrobek je zmetek.

JABRAKA

jardaaaa

Zinkovaný konstrukce mají životnost klidně 20 let i víc než to začne korodovat, záleží, jaká je tloušťka toho zinku.

re4zon
Vy jste se tu sesli. Jeden vi prd o naterech - zinek se nenatira kvuli korozi, ale aby to nebylo hnusne sedive. A nove vyrobky se nenatiraji, ale normalne lakuji v lakovne. Se smejdem to nema co delat. A jen tak mimochodem, natrit jde i novy zinek, kdyz clovek pouzije to co je na urcene a nevykasle se na pripravu. Delal jsem to tremi zcela jinymi barvami a vsechny po letech porad drzi.
Druhy tu dela pravni rozbory. Tak si to mohl objednat z ciny a zaplatit treba vlastni ledvinou. Ale to sem taky nepatri, ze? Ptal se na rez, ne na zaruku u firmy.
jardaaa

No zato ty tomu rozumíš.. I v Číně má snad tu záruku ne?

A já tady si neumím představit, i když to není zinkovaný, a je to správně naTřený základovkou a pak normální barvou i třeba svépomocí, tedy ne v lakovně, že by to mohlo reznout :)

Ale jelikož tady nemáme fotky, tak kdoví co to je.

to může být nějaký volej pod barvou třeba

jardaaa
hodnocení

0x

Že vy jste to bral bez papíru a bez dokladu abyste ušetřil?

takže vás okradli o doklad, stát okradli o DPH, stát okradli o daň z příjmu, a vy jste se okradl o záruční dobu? ;) protože jinak si neumím vysvětlit, proč to řešíte na fóru, neuplatníte práva z odpovědnosti vad výrobku?

bohužel další, co neumí přiložit foto, já nevím co si mám představit pod pojmem skvrny rzi. Tak to musí bejt i ta barva humus.

peterk
hodnocení

Díky bohu na to mám smlouvu a platbu přes účet - tak tento případ to není - jen při reklamaci - bych chtěl mít objektivní informaci - zda nebylo zinkováno vůbec nebo špatně nebo jen některé části - proto dotaz.

VŠEM MOC DĚKUJI ZA RADY A ODPOVĚDI - hlavně mě zajímá nějaká metoda jak poznat zinkování pod barvou děkuji moc Petr K.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]