Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzavé zvuky na půdě bytove

Od: jaja* odpovědí: 6 změna:
Zdravím Vás srdečně a poprosím o radu. Zejména v noci je z půdy ozývají zvuky, jako když někdo řeže malou pilkou dřevo (přesnější by bylo, jako když někdo souloží na rozvrzané dřevěné posteli, ale snad se tímhle nedotknu něčího jemnocitu ). Někdy je to i ráno, někdy i v průběhu dne. Nedá se u toho spát, je to fakt nahlas. Prosím, prosím o radu, co to je a hlavně jak se toho zbavit.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dylin
hodnocení

7x
Máte možnost se tam podívat, jestli neuvidíte čerstvé vyvrtane dírky a odpadlý prášek? To by byl Tesařík krovový. Ihned zlikvidovat
jaja*
hodnocení

Děkuji moc, vezmu svítilnu a zkusím ty trámy pečlivě ohledat, případně nafotit.

idanova*
hodnocení

4x

A nebo obyčejný červotoč. Ten když nám začal na starém baráku na půdě "hryzat", bylo to (přesně jak píšete vy) jako řezání malinkou pilkou a do toho sem tam "vrznutí", jako když druzí ty odříznuté dílky vrutem sešroubují. Oni hryžou i ve dne, ale v noci je to lépe slyšet. Ida

jaja*
hodnocení

Moc děkuji, podívám se na stav dřeva. Trámy jsou poměrně nové rok 2014, ale jestli jsou ošetřené netuším, koupili jsme již dostavěný

krtek6
hodnocení

2x

dřevo se vlivem teplot roztahuje smšťuje...taky je možnost vítr, že naráží na kosnstrukci a snaží se ji posouvat

jaja*
hodnocení

Moc děkuji, taky mě to napadlo, ale ať jsem se snažila sebevíc, souvislost s počasím jsem nenašla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]