Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Truhlář - nábytek - kovové věšáky se závitem vzadu

Od: janosik* odpovědí: 14 změna:

Lidičky poraďte, kde mohu sehnat kovové věšáky se zadním úchytem (závitem, aby šroub byl zezadu prken do matice ve věšáku). Nechci kovové - kde je šroub zepředu vidět - V horším případě vrut. Takových je všude plno.

Dle přílohy (originál na foto jsou plastové a lámou se, chyceno zezadu ze zadní strany prkna) by měly vypadat nějak podobně (horní na kabáty a spodní takovéhle menší).

Věřím, že něco podobného musí existovat?

Díky.

Truhlář - nábytek - kovové věšáky se závitem vzadu

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
U týchto typov je to obvyklý spôsob uchytenia. Je to univerzálnejšie. A ak by tam mal byť závit, potrebujete tam viac materiálu a predraží mu to výrobu. Občas som niečo videl, ale nenašiel som nič konkrétne v obdobnom dizajne.
Uznávam, že ožvýkaný pozidriv v žltom zinku má svoje estetické limity. Použite krytku vrutu v danom dekore alebo nejaký vrut s krajšou hlavičkou - torx? Alebo šroub so zápustnou hlavou a imbusom alebo drážkou pre plochý šroubovák.
Druhá možnosť je poohliadnuť sa po kúpeľňových vešiakoch. Tie majú väčšinou prírubu pre hmoždinky a kryciu rozetu so samotným vešiakom na ňu.
janosik*
hodnocení

A v jakemkoliv dizajnu by byl link?

jde i o to, ze prkynka jsou treba 16mm a kdovi zda to neni preklizka (nebo co) a v tom tezko bude poradne drzet vrut na klasicke vesaky jak pisete viz

Truhlář - nábytek - kovové věšáky se závitem vzadu #2
janosik*
hodnocení

A v jakemkoliv dizajnu by byl link?

jde i o to, ze prkynka jsou treba 16mm a kdovi zda to neni preklizka (nebo co) a v tom tezko bude poradne drzet vrut na klasicke vesaky jak pisete viz hornbach.cz/...

Truhlář - nábytek - kovové věšáky se závitem vzadu #3
Obvykle s tým problém nebýva. Ak sa to ale sype pod rukami, tak použite metrický šroub so zápustnou hlavou. Zo zadu širokú podložku a matku, ideálne poistnú.

hodnocení

2x
Ty věšáky z pánových fotek mají v balení vruty stejné barvy, jako háček. Děláte z toho raketovou vědu, ono to drží dostatečně a vrut je nenápadný. A věšák je kov..
jamess
hodnocení

Jo jenže to je lamino 16 mm i s dýhou a pokud lidi dokázali urvat ty věšáky, tak se obávám, že vruty z toho lamina by také mohl někdo vyrvat.. anebo se pletu?

proto jsem preferoval se zadním úchytem, přímo do kovu a ne obvyklé přední...

Jak zde již zaznělo, moc bych to neprožíval. Místo vrutů dát šrouby a zezadu matku s podložkou. Hotovo, vyřízeno. Bude to držet více, nežli svár věšáku se závitem. Svařený někde na koleně v Číně.

helin
hodnocení

2x
Mám stejný věšák jako vy, plastové věšáky jsem nahradil kovovými podobnými jako máte na fotce, ale vruty jsem nahradil metrickým šroubkem se zapuštěnou hlavou, lamino jsem provrtal skrz a zezadu jsem dal matku. Oprava na furt, lepší než vruty, který se vytrhává z lamina.

hodnocení

0x

A co takhle zajet do Hornbachu, Bauhausu a tam si vybrat?

janosik*
hodnocení

hornbach.cz/... A ktery z nich ma ZADNÍ UCHYCENÍ jako ten plast na foto?

hodnocení

0x

Takové věšáky se dají sehnat - třeba

biano.cz/...

nebo

eko-interier.cz/...

nebo

harv.cz/...

nebo

eko-interier.cz/...

ale podle mě není proclém ani s tím druhým typem, šroubovaným zepředu - prostě místo vrutu dám šroum M4 s čočkovou niklovanou hlavou, zezadu matici a musí to držet. Ošklivé to taky nebude, pokut se to neožvýká ometeným šroubovákem, což není pravděpodobné, protože u šroubu není důvod to šroubovat silou - utahuje se matice

janosik*

Super, díky...

akorát teda tu čočkovou hlavu, myslíte asi půlkulatou hlavou, no bude problém sehnat v barvě a asi by lepší byla zápustná hlava?

dejte mu lajk... mi to nejde

Ne, půlklulatá hlava je něco jiného, čočková vypadá třeba takto

conrad.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]