Nejste přihlášen/a.
Táta měl antény... pak CS link - SKylink - O2 - ... kam šel, tam to bylo dražší a údajně bez problémů se signálem a miliony možností...
Nakonec zjistil, že se dívá na ČT a občas Novu - jinak vůbec nepotřebuje... takže poslední fakturu za 850,- jsem mu zaplatil a domluvil mu, aby to všechno zrušil.
Počítejte s tím, že tahat kabel za 5 let bude složitější než těch pár metrů mít nachystáno.
Má zkušenost - je to jako se zásuvkama, ať si tam natáhnete cokoliv, bude to časem málo. Já před pár lety natahal v baráku za TV, co šlo. Několik UTP, koax, roztahal jsem to po baráku, k PC. Stejně je to málo, vloni jsem přidal kamery (neplánovaně) a kabely mi chybí. Natáhněte, co můžete a k tomu přidejte kabelové žlaby, kterýma potáhnete v budoucnu další výmysly...
Jste v dosahu UPC? Tak natáhnout.
Uvažujete o možnosti satelitního příjmu? Tak raději natáhnout.
Jinak by kvalitně provdené UTP mělo vyhovět. Ostatně, už před 10 lety se nám zástupce instalační firmy chlubil, že po nových kvalitních UTP kabelech mu chodí perfektně televize (jaké používal převodní články, resp. jak přizůsoboval impdanci jsem se tehdy neptal).
Pokud počítáte, že někdy v budoucnu budete přijímat ZDARMA pozemní televizní pořady, NEBUDETE. Už to začíná u Skylink-u; a dále nebude dostatek f/... , i kdyby byly zdarma. Takže pokud koax pro televizní pořady, není třeba nic řešit. Pokud rozvody pro "něco jiného", pak se rozhodněte sám.. Jedině, že by "stát"vypnul internet neposlušným...pak by koax mohl mít smysl, ale jak dlouho...?
Názory na IPTV z roku 20/...
Kvalitny koax (stredny vodic = pevna med, tienenie dvojite, vratane medeneho opletu alebo aspon skupiny drotikov), ak nie je prave zalomeny cez ostru hranu, vydrzi vnutri bytu rovnako dlho, ako UTP.
Alternativa je potom konvertor koax na utp a opacne, co je aktivne zariadenie s vlastnym protokolom, vyzaduje si aj napajanie.
A zruinuje tě to finančně když všude natáhneš pro jistotu jak koax tak UTP? To je tak nicotná položka v rozpočtu, že být na mě tak ho dám do každé místnosti ...spíš uvaužuj o optickém vlákně...to je budoucnost internetu.. já zastávám pravidlo, že raději ať to tam je nevyužitý než není a pak zbytečně dodělávat
mám 3 roky starou novostavbu. Nápady chodí postupně a pozdě Bycha honiti... Nejsem zastáncem zbytečných výdajů, ale někdy je lepší myslet na zadní kolečka. Zrovna nedávno jsem potřeboval dotáhnout asi 7 metrů kabelu přes zeď z technické místnosti a podhledem do koupelny. Na 2 hoďky odhadovaná činnost byla pěkně frustrující a zabrala mi celý víkend a i tak to není ideální.
Ale každý svého štěstí strůjcem... Jinak zcela souhlasím s jmlc.
jsi teda první člověk co říká, že TV zásuvka je škaredá, ale budiž...a to je takovej problém ten koncový prvek tam nedávat a normálně tu krabičku s kabelem zavíčkovat? takových škatulí bylo různě po barácích mraky a do dneška to nikoho nějak neobtěžuje...a řešit jestli mám krabičku na TV v děcáku mimo místo kde by měla být TV je taky kravina...dětský pokoj se stejně vyvíjí takže to co bude za rok nebude za dva
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.