Zdravím rádcové, asi před rokem jsem se přestěhoval do nového bytu, který i v nedávné době prošel celkovou rekonstrukci. Docela nešikovně je ale v koupelně řešen revizní otvor do stupaček. Je velmi malý pro případnou montáž a otevřená dvířka ještě více zužují manipulační prostor. Proto jsem přemýšlel, že bych dvířka pod sádrokarton nahradil laminátovými dvířky v barvě obkladu. Zajímá mě, zda máte nějakou radu, jak dosavadní dvířka do sádrokartonu odstranit tak, abych pokud možno nepoškodil obklad? Napadlo mě nějak odříznout nebo uštípnou šrouby z vnitřní strany stupačky, které drží dvířka v sádrokartonu. Máte nějaké tipy? Děkuji za ně
Můžeš přidat i foto.. Obyčejně tam napatlá sádrokartonář/zedník/obkladač ty nejmenší dvířka, aby to vypadalo hezky a dal se s trochou štěstí vypnout přívod vody a odečíst údaj z vodoměru/ů, ale víc nic. Vyrábí se i větší "dvířka", ale to už chce ten obklad odříznout úhlovou bruskou s vhodným řezným/diamantovým kotoučem a ty větší dvířka tam zadělat. V případě bydlení v pronájmu bych estetiku dvířek neřešil.. Na některé revizní dvířka se dají nalepit obkladačky, ale ta cena.. Revizní dvířka ne/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.