Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak demontovat revizní otvor?

Od: herkules odpovědí: 2 změna:
Zdravím rádcové,
asi před rokem jsem se přestěhoval do nového bytu, který i v nedávné době prošel celkovou rekonstrukci.
Docela nešikovně je ale v koupelně řešen revizní otvor do stupaček. Je velmi malý pro případnou montáž a otevřená dvířka ještě více zužují manipulační prostor.
Proto jsem přemýšlel, že bych dvířka pod sádrokarton nahradil laminátovými dvířky v barvě obkladu.
Zajímá mě, zda máte nějakou radu, jak dosavadní dvířka do sádrokartonu odstranit tak, abych pokud možno nepoškodil obklad?
Napadlo mě nějak odříznout nebo uštípnou šrouby z vnitřní strany stupačky, které drží dvířka v sádrokartonu.
Máte nějaké tipy? Děkuji za ně :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Můžeš přidat i foto.. Obyčejně tam napatlá sádrokartonář/zedník/obkladač ty nejmenší dvířka, aby to vypadalo hezky a dal se s trochou štěstí vypnout přívod vody a odečíst údaj z vodoměru/ů, ale víc nic. Vyrábí se i větší "dvířka", ale to už chce ten obklad odříznout úhlovou bruskou s vhodným řezným/diamantovým kotoučem a ty větší dvířka tam zadělat. V případě bydlení v pronájmu bych estetiku dvířek neřešil.. Na některé revizní dvířka se dají nalepit obkladačky, ale ta cena.. Revizní dvířka ne/...

hodnocení

0x

Nic neřež,vezmi magnet s tím najdeš šrouby,jsou cca 2 cm od hrany dvířer,vyšrtoubuješ a dvířka vytáhmeš.Měly by tam být min.4 ks.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]