Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat překlad nad dveřmi

Od: petrz* odpovědí: 3 změna:

Zdravím vás,

Chtěl bych se zeptat, potřebuji udělat otvor pro dveře, v druhém patře kde nad touto zdí je již jen půda,. Zeď je jen na šířku cihly takže nějakých 15 cm,. nejedná se o nosnou zeď.. Je i v tomto případě nutné zazdít překlad nejdřív z jedné strany a poté z druhé? Nebo u takových tenkých "příčkách" lze udělat rovnou otvor pro celý překlad, ten zazdít v celku a poté bourat otvor..

Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud zazdím nejprve futra,nebo i obložky a pak stačí jen vyzdít nade dveřmi z ztongu.

JB

hodnocení

0x
Ja jsem dělal otvor v nosné příčce v porothermu š.33 otvor pro nové dveře. Cihly byly lepeny pur pěnou. Normálně jsem vyřezal celý otvor pro nové dveře. Nic nespadlo. Koupil jsem ocelový překlad ve tvaru L, pak jsem do otvoru udělal jen zářez na ten profil a přilepil na lepidlo. To same z druhé strany stěny. Vše drži již druhy rok.

krtek6
hodnocení

0x

Podle technologického postupu by měl být nejdřív překlad a pak otvor, ale u takové příčky si to myslím můžeš lajznout i bez překladu...normálně vybourej nebo vyřež díru na nějakej jekl (ten stačí) usaď to tam a pak zas vyřež nebo vybourej zbytek :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]