Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základ pod tepelné čerpadlo

Od: blesk1616® odpovědí: 9 změna:

Ahoj, vykopal jsem u domku díru 100cm, teď mi jde o postup s betováním.

Podloží je - do 70cm hlinitá a potom částečně i jílovitá.

Jak správně udělat betonový základ v nezámrzné hloubce?

Jak si to já myslím: srovnat dno díry, šterk (pár cm), udusat , z prken udělat formu na betonování, zalít betonem.

Jak tlustá by měla být betonová vrstva, stačí 20-25cm? Na to bych potom postavil ze ztraceného bednění 2 "nohy", na povrch a zbylé místo zaházel nazpět zeminou, pak jen posledních 10 cm dát šterk nebo něco, aby to trochu vypadalo.

Díky za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

22.02.22 20:55
hodnocení

2x

Může být

hodnocení

0x

Aku hmotnost a rozmery ma to cerpadlo?

hodnocení

93x44x138 a 71kg

hodnocení

0x

mám to podobně, první dotaz firmy když dojeli na montáž byla kam poteče kondenzát

hodnocení

3m od základu dělám vsakovací jimku.

No nevím nevím v zimě to bude kluziště

krtek6

si představuješ, že toho kondenzátu bude kolik?..klidně bych to tak udělal jak píše

já skoro žádný kondenzát nevídím, mám to svedené metrovou novodurkou do betonového korýtka okolo baráku- Jen vlhký flek, žádné kluziště

hodnocení

0x
Musíte vyriešiť vsak kondenzátu a vyrastanie vegetácie pod čerpadlom. "Medzi nohy" mu nesypte k povrchu hlinu, ale dajte tam buď kačírok alebo dlažbu a obrubník s presahom, aby sa dalo okolo dobre kosiť. Ak bude stáť ďalej od domu - medzi čerpadlom a domom je chodník, zvážil by som, či tú zásypovú hlinu nevymeniť za kamenivo (vytriedenú suť vhodnej frakcie zbavenú prachvých častí preosiatím). Obaliť z bokov prípadne geotextíliou. Možno by to na ten úkap stačilo. V zime nech má prípadne možnosť odtiecť po tráve mimo chodníky a využívané plochy, ak by to na vrchu celé zamrzlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]