Vodárny nám začaly účtovat jakýsi mesicni pausal 50 Kč za to, ze jsme připojení na vodovod. Je to legální, umožňuje to zákon? Odůvodnění je jako u el. a plynu, ze musi zajišťovat dodávky i tam, kde je malý odběr. Samozřejmě je to tak, ze když máte spotřebu třeba 30 m3 za měsíc a vice, tak dokonce ušetříte, ale pokud máte méně, tak calujete uvedených 50 Kč za každý měsíc, tzn. par procent lidí ušetřilo, ale 90 procent zaplatí víc... ja vím, je to 600 za rok, ale až budou při chuti, tak to můžou zvednout třeba na 200 za měsíc.
A to je u kterých vodáren a který kraj, obec? doplněno 23.02.22 11:02: Tzn. když jste na dovolené nebo pracujete v zahraničí, tak nic neodebíráte a nic neplatíte. Jednosložková cena vody = Vyúčtování od vodárny obsahuje pouze pohyblivou složku, která závisí na velikosti odběru vody, který provedete. Řada vodáren, především ty v rukou zahraničních firem, zavedly dvousložkovou cenu vody, kdy se ke složce související s Vaším skutečným odběrem, přičítá navíc paušální poplatek za vodoměr neboli za připojení k vodovodní síti! K pohyblivé složce přibyla složka pevná, která se stanoví dle kapacity vašeho vodoměru. V tomto případě musíte platit, i když žádnou vodu nespotřebujete. Zde více pravdaovode.cz/... www.pravdaovode.cz zajímavé stránky doplněno 23.02.22 11:07: VAK Beroun vakberoun.cz/...
Tak to se u nás platí už asi 10 let, vychází to okolo 6 stovek na malý vodoměr, 12 stovek na větší vodoměr a tak dále
pevná cena za rok.
Jako pochopte, výměna a kalibrace takového odměru (každých cca 6 let? ) asi stojí pár 1000, a když na chalupě vodu neodebíráte tak kdo to zaplatí Na druhou stranu nikdo nikoho nenutí být na vodu připojen... můžete si udělat vlastní vrtanou studnu za 200 000, zajímám povolení na dobu určitou 10 let, a ještě vám nasadí vodoměr tedy pokud máte to štěstí a máte nějaký pozemek, a můžete si tu studnu udělat, Pak ještě dělat každoroční rozbory vody, zdali je stále pitná
tm, nebudete mi věřit, v pondělí jsem dělal vyúčtování za teplo a sdělil jsem kamošovi, buď rád, že Ti vodárny neúčtují dopravu vody. Jen vodné, bez stočného.
A ejhle, už to někdo dělá. Který to je dodavatel vody?
tm
VAK Beroun... nechápu, jak se k tomu dopracoval - proste poslali dopis, ze id teď se takto platí. V zákoně o VK jsem nic nenašel, te vy mohli toto vybírat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.