Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propan butan, správný regulátor tlaku

Od: samurraj® odpovědí: 7 změna:

Ahoj všem, koupil jsem si kvůli bezpečnosti k PB lahvi 10kg regulátor tlaku MEVA 30mbar. Po zapojení je však plamen z hořáku nedostatečný. Takže tento regulátor je spíše k připojení k nějakému vařiči. MEVA prodává i regulátor o tlaku 50 mbar.,

mevaobchod.cz/...

myslíte, že to pomůže? Lahev používám na opalování a také vypalování čmelíků v kurníku a na to prostě potřebuji větší plamen. Samozřejmě mohu hořák napojit napřímo, ta mje plamen jak vix, ale dělám to kvůli bezpečnosti.

Díky za radu.

V.D.

Propan butan, správný regulátor tlaku

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud je hořák typu "hořák" na IPU, tak tam se redukční ventil nikdy nepoužíval, tyto redukční ventily jsou určeny ke sporákům a ke kamnům...

olinl

Souhlas s hiawata.. Pro tazatele: Stejný regulační ventil mám na sporáku s 10 kg PB lahví.

hodnocení

3x

No jo, jenže jedna věc je tlak, druhá průtok. A ten je u toho Vašeho regulátoru fakt malý - 1,5kg/h. Což je tak akorát na slabší gril, nebo malý vařič. Na výkonný hořák to nedostačuje. Možná by pomohl tento,

vesely-kutil.cz/...

ale já tyto regulátory nepoužívám, mám to normálně bez regulace a funguje to už desítky let i s velmi výkonnými hořáky na IPU

hodnocení

0x
Podívejte na regulovatelné chata24.cz/...
Nastavíte podle hořáku..nikdo nevíme, jaký hodinový průtok potřebujete. A i ta padesátka by byla pro váš hořák málo...

hodnocení

Tak mi asi nezbyde nic jiného než to prostě nechat normálně napřímo.

hodnocení

0x

Regulátor na fotke "utiahne" max. 1,5 kg / h. To je teoreticky vhodné pre horáky do 19 kW. (Výhrevnosť PB je cca 46 MJ / kg tj. cca 12,78 kWh / kg). Prakticky by som to tipol na 12 kW :). Ak máte 50 kW izolatérsky horák, regulátor bude nedostatočný. A okrem väčšieho prietoku bude možno vyžadovať aj vyšší tlak. Pozrite sa do návodu k horáku na výkon prípadne spotrebu a potrebný tlak.

veronica
hodnocení

0x

Regulátor by měl mít naspodu šroubek - červ, kterým se nastavuje výstupní tlak. Může být překrytý plechem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]