Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám Tepelné čerpadlo LG co funguje i jako klimatizace, a po 3 letech provozu v zimě i v létě pozoruji jak se zvýšila hlasitost ventilátoru. I sousedé s balkony vedle mně upozorňují jak to najednou slyší u sebe doma a chtěji abych to řešil. Je to běžné už po 3 letech aby to začalo to hučet a pískat? Montážní firma už neexistuje, při instalaci mi slibovali 10 let provozu bez problémů...
Běžné to není, ale je to stroj a tak je možné, že prostě odešlo nějaké ložisko a teď to začalo být hlučné. Pokud na to máte skutečně 10 let záruku, uplatněte to u LG, ale pokud to bylo na úrovni ústního prohlášení, tak to stejně asi zaplatíte.
Najděte si na webu nejbližší servis této LG techniky.
je to jen ventilátor. Máme vzt s rekuperací, Atrea. Jsou tam německé "značkové" motory. Po 3 letech provozu jsem musel měnit ložisko u jednoho z nich. Naštěstí to lze docela snadno. Cena do 100 Kč. Servisák by vyměnil motor za cca 6 tis. Pro hloubavé dávám natočené provozní hodiny motoru, prý asi 8800 hod.
10 let je dobrá pohádka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.