Nejste přihlášen/a.
Zdravim,ma niekto skusenost s vlozkovanim komina od krbu.Ze vraj je nejaka " folia " ktora sa vtiahne do komina a "nafuknutim " sa vytvaruje na vnutro. Netreba frezovat a podobne upravovat prieduch.Na nete su,ale tam sa iba vychvaluje. Ja by som chcel nejake referencie,ci je to iba vymysel,alebo nieco co sa oplati urobyt.Vzhladom ku komplikovanemu tvaru komina pri beznom vlozkovani nerezom sa to nezaobide buracimi pracami.Tomu sa chcem vyvarovat.Dakujem za odpovede.
Po rokoch pouzivania sa vytvoril decht v komine ( kominik na to neposobi,je len na sadze ).Nie sadza ale decht,ako smola,co sa neda oskrabat,odstranit,lebo vnutro komina nie je hladke.Raz sa mi uz chytili sadze,alebo decht a slahali plamene asi meter nad komin.Nastastie sa nic nestalo,lebo komin je pevny,neroztrhlo ho,a drevene tramy su s odstupom od kominoveho telesa.Preto som myslel,ze v pripade hladkej folie sa da jednoduchsie odstranovat /precistit ten decht.Pripadne nema niekto typ ako na to?
Jeden rok som nemal suche drevo a od toho sa vraj vytvoril ten decht.Aspon podla odbornikov.Ak mozete poucte ma co je to sekundarny vzduch.Jedna sa o krb v rodinnom dome.
Primární vzduch je do žhavého a sekundár je do plamene . Dřevoplyny vyhořívají až nad 600°c . Když přivíráte primár , tak sekundár zajištuje čisté vyhoření dřeva (žádné saze , kouř z komína) . Jotul používá pojem cb spalování . Bez sekundárního spalování nemužete přivírat vzduch a musíte dělat velký oheň naplno (táborák) . Taková kamna když pak regulujete tak dehtují . Musíte je tak spalovat rychle a hodně tepla jde do komína .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.