Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z čeho nový strop?

Od: azizam* odpovědí: 23 změna:

Dobrý den, prosím o radu, začali jsme rozebírat v kuchyni podlahu, byla na trámech byla prkna, která jsme odstranili, pod nimi byl bordel, kusy cihel a jiná suť přibližně 20 cm tu jsme vyvezli , na strop to byl velký nápor, prkna pod tím bordelem, jsou strouchnivělá, a máme tím pádem nyní místy i jednu díru do stropu.

Původní strop byla omítka a rákos. KDyž bych chtěla strhnout ty prkna ten rákost a tu omítku, čím by se dal nahradit strop?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Vůbec ti to nezávidím.To je strašný stav,znám podobný případ,kdy jeden známý koupil chalupu,která byla opravená a navenek jako nová.Ale po krátké době se ukázalo, že stropy a nosné trámy jsou udělány z červotočivého starého dřeva a během dvou let se skoro rozpadly.Museli chalupu - střechu -zbourat a postavit znovu.Asi bych to zpuchřelé vyboural,podbednil a udělal betonový strop armovany a kotvený do stávajících zdí,ty by potřebovaly udělat věnec.Nějaké dílčí opravy jsou nemyslitelné.

JABRAKA

azizam*
hodnocení

Dobrý den, beton tam v žádném případě nechci. Rozebíráme podlahu po podklaze, tato byla poslední a vůbec se mi do ní nechtělo, protože zezhora vypadala jako nová. Zbývající jsou také z prken, tak to nechci měnit.

standam*

obavam se, ze pokud jsou prkna takto nacnute a pises ze i tramy, tak je to na vymenu tramu nebo vlozit vedle nove tramy.

azizam*
hodnocení

Budu muset pozvat nějakého odborníka aby se na to mrkl. Díky

jabraka*

Chtělo by to odkrýt nosné prvky a pozvat statika.

JABRAKA

hodnocení

2x

když jsou prkna shnilá, tak trámy budou hóódně podobné. Koukněte hlavně na hlavy trámu, to je ta část trámu ve zdi.

Ze zkušenosti, trámy dolů a nové nahoru...

třeba:

Z čeho nový strop?
22.03.10 18:03

a ještě:

Z čeho nový strop? #2
azizam*
hodnocení

Díky moc za fota.

jackie*

Pokud se rozhodneš pro SDK a je to pro tebe nové koukni doporučuji montaz-navod-sadrokarton./... Najdeš tam spoustu užitečných informací do začátku.

upozorňuji, že na každý popis postupu montáže je správný.

zafixujte je samopřeznými šroubky (LB 3,5x9,5mm jenom to ne!

azizam*
hodnocení

Zde je foto

Z čeho nový strop? #3

ladislavtikal*
hodnocení

0x

jak je videt na fotce tak to bude chtit strhat prkna a asi i tramy jestli jsou take napadeny a strouchnivela podhled sadrokarton parozabranu izolace a zaklop

azizam*
hodnocení

Myslíte že stačí dolů dát pouze Sádrokarton s parozábranou? Na spodek trámu nejsou již potřeba natlouci nová prkna?

Trámy nevím jestli jsou v pořádku jsou tak do jednoho centimetru místy strouchnivělé, ale jinak jsou na poklep snad dobré. Ale jsme laici.

ladislavtikal*

na poklep? u zdi nebo ve stredu tramu? to je dobre zjistit aby i prkna nebyli strouchnivela a delalo se neco potom na dvakrat a treba by lepsi bylo strhat strop a dat sdk jak uz sem psal

azizam*
hodnocení

Prkna jsou všude strouchnivělá, ty se odstraní, to je jasný .

Mrknu na ty sdk desky.

standam*

jestli se pustite do SDK, tak zadne prkna se nikam uz nedavaji max. na tramy (podlaha)

mala ukazka:

mstanda.rajce.idn/...

azizam*
hodnocení

Díky moc, já začala pátrat co znamená zkratka SDK, a už vím, sádrokartonové desky. Takto mi to navrhoval i švagr.

Díky

standam*

jj, myslim si nejlepsi volba. Mas krive tramy?! vyrovnas rostem, das parozabranu a SDK. Material cca 150kc/m2 a to hoooodne pridavam.

azizam*
hodnocení

Plánuji všude na stropě SDK, tak ač jsem nechtěla investovat zatím do přízemí, tak budu muset o nějaký rok dříve než bylo v plánu, ale to nevadí.

azizame, dole se topí a nad izolací se netopí? 22-30cm

azizame, dole se topí a nad izolací se taky topí? není třeba izolaci

azizam*
hodnocení

Nahoře i dole se topí, ale jde mi hlavně o zvukovou izolaci.

Dívala jsem se na různý, ale nevím která má z nich nejlepší izolační vlastnosti.

část kuchyně na chodbou, jelikož nebudeme dávat prkna na trámy, tak si myslím že by byla špatná zvuková izolace kdyby se nedalo nic.

Jde o to, snížit strop nemůžu, maximálně o těch 7 cm , co bude ten sádrokarton.Trám je vysoký 19 cm, mám pouze k dispozici 26 cm.

1. buď 26 cm izolační vaty

2. nebo 10 cm izolační vaty, pod to záklp pak nic a na SDK zase izolaci? Jestli takto tak kolik centimetrů izolace nad záklop a kolik na SDK

3. nebo izolace nad záklopem a izolace pod záklopem až po SDK a žádný vzduchový prostor.

A hlavně jakou izolaci.

paní, slečno azizam, to je na povídání on line.

doplněno 24.03.10 20:50:

ICQ 55180641

azizam*
hodnocení

Jak silnou izolaci a jako by to chtělo. V předchozích místnostech mám minerální vatu, ale pouze asi 6 cm, z důvodu, že ve spodních místnostech se topí. Tato místnost nebude mít prkený strop pouze ten sádrokarton nahoře nad poklopem bych dala zase 6 cm silnou minerální vatu, ale jak silnou a jakou vatu na ten sádrokarton.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]