Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Dokázal by někdo odhadnout cenu za opravu fasády, která má celkem 82 m2?
Jedná se bungalov, kde byla původní fasáda špatně natažena. Oprava by měla proběhnout dle dodavatele materiálu následovně: 1. penetrace, lepidlo, 2mm difůzně otevřená omítka (zn. Weber, konkrétní typ nevím).
Jaká může být cena za materiál a práci? Stačí mi hrubé odhady.
Děkuji
D+M bez DPH
penetrace 40,-/m2
perlinka+lepidlo 140,-/m2
omítka 200,-/m2
...a co přesně je na té fasádě špatně?..proč se tam dle dodavatele materiálu musí znovu dávat perlinka s lepidlem když už to tam je?
Mám dřevostavbu a v místech, kde byly napojeny panely obvodových stěn lze vidět na finální omítce pruhy. Zvláště ve slunečný den jsou chyby vidět mnohem více. Zblízka je vidět, že omítka má na spojích jinou strukturu.
Chyba je zapsána v předávacím protokolu, který je podepsaný dod. firmou. Dodavatel omítky specifikoval postup tak, aby byla zachována kvalita fasády. Penetrace, lepidlo, omítka - myslím, že perlinku dávat nemusí.
když je to zapsáno v předávacím protokolu, tak předpokládám, že se jedná o záruční opravu...proč tě teda zajímá cena?...to jde na vrub dodavatele..
Protože jsem se domluvil se zhotovitelem na finančním odškodnění. Dostanu cenovou nabídku a pokud bude OK, vyrovnáme se finančně. Na cenu se ptám, abych měl přehled.
no to, že jste se domluvili na finančním odškodnění neznamená, že musíš dostat jen cenu práce a materiálu...tady není rovnítko...klidně si můžeš říct víc...nedávno jsem tohle řešil na jedné stavbě...můžeš nárokovat něco ve smyslu, že to není pěkný a zničilo ti to celkovej dojem stavby nebo tak nějak to právníci formulují...takže klidně můžeš dostat o 100k víc než je cena opravy...
Jak kdo a jak kde.
30-50 Kč za penetraci
120-160 za metr lepidla
160-250 za fasádu.
materiál dle místních stavebnin. Někdo dá menší cenu za práci, ale materiál má ceníkovou cenu. někdo přidá zde a ubere vedle.
Viděl jsem hroznou fasádu a na odpověď, "to snad není natažené" odpověděl, " co chcete za 80Kč tahání?"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.