Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spravně prát kožešinu a ovčí vlnu ve vaně, ručně?

Od: rony* odpovědí: 12 změna:

Zdravím. Chtěl bych si vyprat pokryvku co má z jedné strany ovči vlnu a z druhé je nějaka kožešina. A jelikož je tahle pokryvka dost velká, tak se mi do pračky nevleze. A tak mě hlavně zajímá, jaký je postup. Mám ji v té vaně nechat nějaký čas, něco jako odmočt, že ji tam necham nějakou dobu v čisté vodě nebo tak něco. A jak dál celkově postupovat? Nemám s tím žadnou zkušenost, tak budu vděčný za jakoukoli radu. Díky. :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Strašně se s tím nadřete, na pravou vlnu je potřeba měkká, nejlépe dešťová voda. Co kdybyste se domluvil v čistírně.

rony*
hodnocení

To vim, ze se nadru, ale to mi nevadi. A do cistirny se mi to davat nechce, protoze to nestoji zrovna male penize a tak bohaty opravdu nejsem, kdyz ziju sam z invalidniho duchodu. A ikdyz si privydelavam na castecny uvazek, tak je pro me kazda usetrena koruna vzacna, takze je pro me lepsi si na tom klidne maknout :) Ale i tak diky za radu alespon s tou vodou ;)

hodnocení

2x

Na pokrývce je napsané,že se může prát? Já osobně jsem prala pravou ovčí kožešinu a zničila jsem ji.

minsk
hodnocení

1x

Pokud to je pravá kůže, tak doma neprat.

Nebo takhle, já osobně bych to opravdu neprala. A vůbec ne v zimě.

Utrhněte si od úst /cigarety, alkohol, hovězí maso/ a svěřte deku čistírně.

Pokud to je umělá kožešina, tak ve vaně a pošlapat.

Jinak na pravou kožešinu musíte mít speciální prací prostředek s lanolínem.

Ten stojí třeba 145 korun. Zde tedy 3 litry, tak dražší:

ovci-veci.cz/...

Nějakou vodu vyplýtváte a navíc ta práce.

Zde postup:

oveckarna.cz/...

V čistírně použijí suché čištění.

Nacucanou deku z vany nevytáhnete - viz článek.

rony*
hodnocení

Ok diky za odpoved :) Jdu to risknout. Hodim do vany a uvidime. Koupil jsem si prací prostředek s lanolínem v DM za 50 kč.Kdyz to nevyjde nevadi. Koupil jsem tu pokrivku v takzvane Hrabarne, takze me stala neco pres 100 kc, takze kdyz se neco posere, tak to neni zas tak velka strata. A alespon budu mit pro priste nejakou zkusenost :)

minsk

Tak to jo, za 100 bych se také nehrnula do čistírny.

hodnocení

1x

Na takovou věc potřebujete správný materiál, jinak kůže ztvrdne. A to tak, že bude jako papundekl. Chtělo by to čistírnu. ;) Nějaké prací prostředky na deky z ovčiny jsem zahlédla v ovečkárna.cz

hodnocení

0x

Jak vyprání dopadlo?

rony*
hodnocení

Lip nez jsem cekal *ua*Byla s tim sice drina, ale stalo to za to. Nalel jsem do vany tento pripravek z DM, ktery obsahuje linolin napustil vlaznou vodu a pak slapal a slapal *tuc* tak asi 10 minut tam a zpatky tak abych poslapal vsechna mista te pokryvky a tohle jsem opakoval pak jeste s cistou vodou bez jakehokoli pripravku a pak jeste jednou z modrou avivazi coccolino. vysledek parada.To co bylo sede je najednou bile a prijemne vonave ;) ale nejsilenejsi bylo. jak uz tady nekdo psal. Vytahnout to s te vany. to byl opravdu masakr. *smich*

Jak spravně prát kožešinu a ovčí vlnu ve vaně, ručně?
rony*
22.02.22 00:51
hodnocení

Jak spravně prát kožešinu a ovčí vlnu ve vaně, ručně? #2
pb®
Tak ještě aby to uschlo dřív, než to zplesniví. Já bych si praní nechala na léto a sušila venku v těch největších vedrech.

Nedávno jsem jen tak z plezíru, odměřila vodu ze sušičky, flanelová cícha 2x2m + 2 menší polštáře, ždímačka na 1 200 otáček. A ze sušičky jsem vylila 0,7l vody! Ta deka, to teda muselo být! Jak dlouho se sušila? Uschla vůbec?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]