Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Chtěl bych si vyprat pokryvku co má z jedné strany ovči vlnu a z druhé je nějaka kožešina. A jelikož je tahle pokryvka dost velká, tak se mi do pračky nevleze. A tak mě hlavně zajímá, jaký je postup. Mám ji v té vaně nechat nějaký čas, něco jako odmočt, že ji tam necham nějakou dobu v čisté vodě nebo tak něco. A jak dál celkově postupovat? Nemám s tím žadnou zkušenost, tak budu vděčný za jakoukoli radu. Díky.
Strašně se s tím nadřete, na pravou vlnu je potřeba měkká, nejlépe dešťová voda. Co kdybyste se domluvil v čistírně.
To vim, ze se nadru, ale to mi nevadi. A do cistirny se mi to davat nechce, protoze to nestoji zrovna male penize a tak bohaty opravdu nejsem, kdyz ziju sam z invalidniho duchodu. A ikdyz si privydelavam na castecny uvazek, tak je pro me kazda usetrena koruna vzacna, takze je pro me lepsi si na tom klidne maknout Ale i tak diky za radu alespon s tou vodou
Pokud to je pravá kůže, tak doma neprat.
Nebo takhle, já osobně bych to opravdu neprala. A vůbec ne v zimě.
Utrhněte si od úst /cigarety, alkohol, hovězí maso/ a svěřte deku čistírně.
Pokud to je umělá kožešina, tak ve vaně a pošlapat.
Jinak na pravou kožešinu musíte mít speciální prací prostředek s lanolínem.
Ten stojí třeba 145 korun. Zde tedy 3 litry, tak dražší:
Nějakou vodu vyplýtváte a navíc ta práce.
Zde postup:
V čistírně použijí suché čištění.
Nacucanou deku z vany nevytáhnete - viz článek.
Ok diky za odpoved Jdu to risknout. Hodim do vany a uvidime. Koupil jsem si prací prostředek s lanolínem v DM za 50 kč.Kdyz to nevyjde nevadi. Koupil jsem tu pokrivku v takzvane Hrabarne, takze me stala neco pres 100 kc, takze kdyz se neco posere, tak to neni zas tak velka strata. A alespon budu mit pro priste nejakou zkusenost
Na takovou věc potřebujete správný materiál, jinak kůže ztvrdne. A to tak, že bude jako papundekl. Chtělo by to čistírnu. Nějaké prací prostředky na deky z ovčiny jsem zahlédla v ovečkárna.cz
Lip nez jsem cekal Byla s tim sice drina, ale stalo to za to. Nalel jsem do vany tento pripravek z DM, ktery obsahuje linolin napustil vlaznou vodu a pak slapal a slapal
tak asi 10 minut tam a zpatky tak abych poslapal vsechna mista te pokryvky a tohle jsem opakoval pak jeste s cistou vodou bez jakehokoli pripravku a pak jeste jednou z modrou avivazi coccolino. vysledek parada.To co bylo sede je najednou bile a prijemne vonave
ale nejsilenejsi bylo. jak uz tady nekdo psal. Vytahnout to s te vany. to byl opravdu masakr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.