Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční zásuvky

Od: hanzo odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, mám dva okruhy na jeden jistič, či se to tak dá nazvat + jeden samostatný do koupelny, ale to není podstatný. Každopádně 3 zásuvky v blízkosti u sebe mi nefungují a ostatní zásuvky v jiných místností fungují normálně. Stalo se to z ničeho nic, prostě přestaly zásuvky fungovat a ani v jedné není nic měřitelného. Všechny zásuvky včetně těch funkčních jsem jen rozdělal a dotáhl šroubky. Nikde nebyl uvolněný kabel. Stále to nefunguje. Než si pozvu pana elektrikáře, tak mě zajímá, jestli v tom nemůže být něco banálního. Rád si nechám poradit. Díky a pohodový víkend.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ono by to chtělo napsat, kde to je a jaké zásuvky nejdou. Panelák, garsonka? Nad kuchyňskou linkou bývají tři krabičky, občas je nějaký šikula zamaskuje. Ve stoupačkách bývají krabičky také. A občas bývají těsně nad zemí, nad lištama, většinou za tou největší skříní. To vše zkontrolovat, očistit, dotáhnout. Při vypnutých jističích.

hodnocení

2x

Běžně se kabel ve zdi nepřeruší... Jedině se poškodí při vrtání, nebo to je následek vrtání v minulosti. Nejčastější závada jsou v průchozích zásuvkách volné šroubky... U paneláku upadený/propálený AL vodič... Toť zkušenost...

asd1
hodnocení

0x

Někde je přerušený drát a měřit to samozřejmě jde. Přesný místo přerušení ve zdi se měří už hůř, ale jde to taky..

hodnocení

0x

Do těch 3 zásuvek proud odněkud přichází, z krabice před nimi. Takže hledat v ní. Má živý přívod? Pokud ano, tak je závada v ní, proud z ní neodchází k zásuvkám. Pokud napětí není ani v krabici, tak je nějaká zrada mezi jističem a krabicí. Od jističe je vodič v pořádku? Sousedovi jsem v paneláku musel odkrýt /vysekat/ celý úsek mezi krabicí a zásuvkami. Al vodiče jsou svinstvo, hned jsem je vyměnil za Cu, včetně propojení mezi zásuvkami. Tak hledejte.

hodnocení

0x

Podla chaotickeho slovneho popisu sa na dialku nic poradit neda. Skuste sem dat fotky odkrytovanych zasuviek a rozvadzaca.

hodnocení

0x

Ano bude to banálna bežná porucha. Prepálený alebo prerušený vodič. Potrebujete to premerať vadaskou alebo multimetrom. Vadný môže byť aj istič.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]