Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedno místo na cestě, kde taje sníh

Od: tomas4 odpovědí: 20 změna:

Zdravím, je mi jasné, že s jistotou mi asi nikdo neodpoví, ale budu rád za každý tip, co by to mohlo způsobovat. Na mé přijezdové ceste, která má zámkovou dlažbu v jednom jediném místě cca 1 m2 vždy po nasněžení roztává sníh. Celá cesta je zasněžená, ale zrovna zde vždy do několika hodin sníh roztaje, jak kdyby zde bylo topení. Nicméně z dlažby se nekouří, není po přiložení ruky teplá a ani zde nění poblíž žádný kanál. :) Napadá vás nějaké jednoduché vysvětlení?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ne

Setkal jsem se s tím na místě, kde vyvěral pramen ( ale ne minerální vody), i když povrch asfaltu byl suchý. Voda vytékala mimo silnici, bokem... Byly to tak 2x2m, lesní asfaltová silnice...

hodnocení

3x

Ne

Pramen, zasypaná studna, stará jímka, porušený kabel, vodovodní potrubí, geologická anomálie, strom nad "teplým místem", račte si vybrat.

111®
hodnocení

2x

třeba tam tleje zakopanej pes..

tomas4
hodnocení

Díky za reakci, barák jsem koupil 7 let zpět a s cestou nic nedělal, dá se s takovým odstupem pes vyloučit? Sníh tam taje furt stejně.

111, dobře Vy! Strejda Google říká,že "Slovní spojení zakopaný pes používáme ve významu skrytá hlavní potíž, skrytý původ něčeho nepříjemného, neúspěšného, nepříznivého, především v podobě Tady je zakopaný pes."*zmateny*

hodnocení

1x

Ne

Jednoduché vysvětlení je, že toto místo je teplejší než jiné. Příčinu nehledejte,nepátrejte, jednoduše to tak je. Pokud chcete pátrat, pátrejte na vlastní pěst, poradna vám v tom nepomůže

hodnocení

0x
Pes tam chodí chcát, močovina rozpustí sníh.
Nebo porucha přívodního elektrického kabelu.

111®
hodnocení

0x

kanál tam není ale nebyl tam třeba propustek? a je to zasypáno?

tomas4
hodnocení

Z informací, které k nemovitosti mám, tak by tam být neměl. Nicméně poblíž je tunel metra, ale že by ten mohl mít souvislost s 1 m2 na cestě? *zmateny*

111®

poblíž není žádná míra, mohlo tam být větrání při stavbě metra..

witch*
18.02.22 13:43
hodnocení

0x
Parovod?

hodnocení

0x

Napadá mne, že jsem se nedávno díval na film Fukušima - tak u tebe pod dlažbou by mohl být nějaký kousek paliva z Ukrajiny.

Jestli ti to vadí a nemůžeš kvůli tomu spát, tak to tam musíš rozkopat a prohledat.

Jestli ti to nevadí, tak si vyber tady z těch odpovědí.

tm
hodnocení

0x
Nějaká stará jímka, žumpa? Kanal nebo nějaký starý podzemni prostor je nejpravděpodobnější

kenav
hodnocení

0x

A co ukazuje digitální teploměr?

Ne

Že by kontaktní teploměr překvapivě teplotu sněhu na zasněžené části a hausnumero ovlivněné blbým přestupem tepla na nezasněžené části dlažby? U bezkontaktních to pak bude zřejmě opačný problém. Plochy, které odráží světlo, se bezkontaktně měří blbě. Ale abych jen nepindal. Ono to měření teploty není zas tak špatný nápad, jen to chce mít srovnatelné podmínky pro obě oblasti. Ideální by tedy bylo měřit to bezkontaktně, nejlépe za mrazivé noci a bez vrstvy sněhu. Taková termokamera by měla dát použitelný výsledek.

aktax*
hodnocení

0x

Zdravím, mám to samé, udělal jsem si novou příjezdovou cestu, večer začalo sněžit, ale na části cesty se vytvořil ovál a bez sněhu a do rána 3/4 cesty úplně bez sněhu.

Jedno místo na cestě, kde taje sníh

jawacek350

To chci taky mít! :) Vytápěná cesta zadarmo! :) Nevede tam vodovod nebo odpad?

Hezkýý.

Na tom místě bez sněhu normálně parkuješ auto? Takže tam může být sůl ze silnice nasáklá v zámkové dlažbě (třeba).

Nebo tam máš naházený nějaký materiál ze stavby, které akumuluje teplo a pak je delší dobu předává a tím rozpustí ten poprašek sněhu.

Až napadne 20cm, tak to nebude poznat.

aktax*

Spíš to bude o nasákavosti těch kostek, nic pod tím nevede, materiál pod cestou mám rovnoměrný, dle norem, nic víc, nic míň. Uvidíme časem, jestli se to bude opakovat, ale nemyslím si. Jinak tam zatím neparkuji, ještě jsem tam nedal písek, ani utemované to nemám, je sníh, čekám, až bude sucho. Ani sůl.

hodnocení

0x

Ze zvjedavostí bych to rozkopal.:-D Buď poklad,nebo mrtvola.*frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]