Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je mi jasné, že s jistotou mi asi nikdo neodpoví, ale budu rád za každý tip, co by to mohlo způsobovat. Na mé přijezdové ceste, která má zámkovou dlažbu v jednom jediném místě cca 1 m2 vždy po nasněžení roztává sníh. Celá cesta je zasněžená, ale zrovna zde vždy do několika hodin sníh roztaje, jak kdyby zde bylo topení. Nicméně z dlažby se nekouří, není po přiložení ruky teplá a ani zde nění poblíž žádný kanál. Napadá vás nějaké jednoduché vysvětlení?
Díky za reakci, barák jsem koupil 7 let zpět a s cestou nic nedělal, dá se s takovým odstupem pes vyloučit? Sníh tam taje furt stejně.
Ne
Že by kontaktní teploměr překvapivě teplotu sněhu na zasněžené části a hausnumero ovlivněné blbým přestupem tepla na nezasněžené části dlažby? U bezkontaktních to pak bude zřejmě opačný problém. Plochy, které odráží světlo, se bezkontaktně měří blbě. Ale abych jen nepindal. Ono to měření teploty není zas tak špatný nápad, jen to chce mít srovnatelné podmínky pro obě oblasti. Ideální by tedy bylo měřit to bezkontaktně, nejlépe za mrazivé noci a bez vrstvy sněhu. Taková termokamera by měla dát použitelný výsledek.
Hezkýý.
Na tom místě bez sněhu normálně parkuješ auto? Takže tam může být sůl ze silnice nasáklá v zámkové dlažbě (třeba).
Nebo tam máš naházený nějaký materiál ze stavby, které akumuluje teplo a pak je delší dobu předává a tím rozpustí ten poprašek sněhu.
Až napadne 20cm, tak to nebude poznat.
Spíš to bude o nasákavosti těch kostek, nic pod tím nevede, materiál pod cestou mám rovnoměrný, dle norem, nic víc, nic míň. Uvidíme časem, jestli se to bude opakovat, ale nemyslím si. Jinak tam zatím neparkuji, ještě jsem tam nedal písek, ani utemované to nemám, je sníh, čekám, až bude sucho. Ani sůl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.