Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je u mne přechodně přihlášený cizinec. Nezaplatil pokutu za rychlou jízdu v Rakousku. Nyní mu poslala zprávu firma Logicall z Krnova, převzali tento jeho dluh. Mám strach, že když je přechodně přihlášen u mne a i na mou adresu je přihlášen motocykl, že ke mně přijde exekutor. Jsou mé obavy správné?
Děkuji Alena Dolanská
Dobrý den, chtěla bych vědět: vymahačské firmě má být zaplaceno do 25.02.2022. Když ale bude zaplaceno až 10.03.2022 je možné, že se exekutor dostaví ihned po nezaplacení 25.02.2022? Jaké jsou lhůty jeho návštěvy?
Za:jímá mne jak to jde za sebou a asi v jakém čase. Jestli existují ještě nějaké kroky, když není zaplaceno po obdržení "Formální výzvy a oznámení povinnosti provést platbu", jestli hned nepřijde exekutor. Omlouvám se, ale mám strach.
Vaše obavy jsou namístě, tohle je poměrně častý případ, že exekutoři přijdou do pronajatého bytu.
. .
"Ocitnou-li se na soupisu exekutora věci nepatřící dlužníku, můžete požádat o jejich vyškrtnutí ve lhůtě 30 dnů plynoucí ode dne, kdy se dozvíte, že vaše věci byly do exekuce zahrnuty. Pokud vám exekutor nevyhoví, nezbyde vám než podat k soudu žalobu na vyloučení věcí z exekuce. Žalobu je ovšem třeba podat u soudu ve lhůtě 30 dnů od doručení rozhodnutí exekutora, kterým nevyhověl návrhu na vyškrtnutí věcí z exekuce."
Dobrý den, jeDobrý den, ještě k mé otázce na exekutora. U mne přechodně přihlášený cizinec prý volal na vymahačskou firmu, že může zaplatit až první týden v březnu, i když lhůtu na zaplacení má do 25.02.2022. Firma prý s tím souhlasila. Mám obavy, aby exekutor nepřišel dříve než v březnu. Je možné, že by přišel ihned po 25.02.2022?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.