Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřebuji poradit vypustil jsem vodu z topení RD jednopatrový nafoukl jsem expanční nádobu na 1,7 bar a voda na budíku co má být 2 bar napustil jsem vodu na určitou hladinu 2 bar a pořád to kolísá hodně vody odpustím kohoutkem odvzdušním a klesne a za chvilku je vody zase hodně a pořád dokola už asi po 10 - 15 x to dělám a pořád nic odvzdušňovací nahoře kohoutek je ok už nesičí a stále to není ono může někdo poradit
ventil nepšouká protože netopím tlak vody neklesá jen když odpouštím vodu zastavím kohout a tlak leze až za čáru na 16 příčina nevím teď jsem pustil ventil na expanční nádobě teče rezatá voda a chvilkami i teplá tlak klesá zastavím tlak stoupá a to už je tak celý den
prosímvás zkuste to napsat trochu srozumitelněji a třeba taky co máte za kotel.
Takže co jsem z toho pochopil:
vodu jste vypustil
expanzku natlakoval na 1,7 a napustil jste otopnou soustavu na 2bar
odvzdušnil jste
a tlak vám stoupe sám od sebe na 16bar
pojištovák nereaguje?
a když vodu upustíte opět stoupne na 16 bar?
chápu to dobře?
od kud jste vzal takový tlak ve vodovodním řádu takový tlak ani není a kdyby jste měl studnu tak také ne
nespletl jste se? nenatlakoval jste na 0,2 a nestoupe vám na 1,6 bar?
jste si jistý že po vašem zásahu neodešla expanzka? to pak tlak skáče velice rychle zkuste jestli vám z ventilku kterým se expanzka tlakuje nejde voda pokud ano je vadná
kotel je plynový, elektrický, nebo na tuhá paliva?
má kotel dopouštění zabudované v sobě nebo máte ventil zvlášť a propojený třeba hadicí
má kotel i ohřev TUV?
před vaším zásahem bylo vše v pořádku?
zkontroloval jste těsnost napouštěcího ventilu? popřípadě nenechal jste jej otevřený?
omlouvám se za slohovku, ale zkuste na všechno odpovědět a jsem si téměř jistý že na závadu dojdete
Jestliže jste měl vypuštěny topný systém,tak musíte odvzdušˇˇnovat hezky pomalu.To nejde,že to uděláte jedním šupem.
Zachovejte klid.Uvidíte,že se odvvzdušnění podaří,ale nebude to ihned.,chce to trpělivost.Tak to chodí,nejenom u topení,
ale upřímně i v té posteli.Problém je ,že v té posteli je to lepší .Takže klidek,uvidíte,že to bude dobrý.
Jak píše fero-po napuštění systému vodou nějakou dobu trvá, než se to "ustálí". Z vody se uvolňuje kyslík, nasákávají těsnění vodu+čím víc vody, tím déle to celé trvá. V domě, kde nyní jsem po vypuštění vody ze samotížného systému+výměně velkého žebrovaného "plecháče" (30 žeber) jsem dopouštěl vodu snad týden+odvzdušňování. To že budu párkrát dopouštět vodu a odvzdušňovat říkal i instalatér. Může být u vás i něco s expanzní nádobou, spíš ale ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.