Dobrý den, Chtěl bych se zeptat zda existuje automatick kotel na uhlí s napojením stejným jako dakon dor 12. Nyní je zde samotiz. Bohužel kotel a i napojeni na Komín, je umístěno ve sklepě, kde není moc místa. Jde mi o to zda se dela nejaka redukce, aby zásah byl minimální. Ještě jednu dvě zimy bych chtěl rozvody zachovat a až se opraví část domu tak to celé předělat. Přijde mi proto zbytečně nyní předělávat napojení a pak celé nanovo. Automaticky kotel by vyřešil problém v prochladnitim domu, ráno zatopit, ale když se vracim z práce již mohu zatopit znovu. Děkuji.
Aby bylo připojení stejné nebo podobné, tak bys musel mít nový kotel který ti vyhovuje od stejného výrobce.
Jinak asi není velká šance, že by to šlo snadno vyměnit.
Topenář si na místě poradí s téměř jakýmkoliv připojením.
A taky nikde není dáno, že musíš vyměnit všechny trubky až ke kotli. V kotelně můžeš nechat silné trubky a trubky zmenšíš pouze v obytné části.
Na tvoje použití by asi nebyla špatná akumulační nádrž. Tu bys večer ohřál, přes noc nechal nahřátou a druhý den třeba v poledne bys zapnul čerpadlo, aby ti šlo teplo z nádrže do radiátorů. Tak bys to odpoledne znovu dohřál. To ale už vyžaduje složitější zapojení kotle a větší zásah.
To musíš vědět jaký chceš kotel.někteří výrobci vyrábějí kotle a nabízejí k tomu redukce na původní dakon.Tušim že jsem to viděl u v. kotlů SLOKOV. Nebo zkus .zelezarstvidubsky.cz Tam mají ruzne náhradní díly a redukce na všecko možný..musíš guglit.
Univerzální hotová redukce zřejmě nebude. A automat na samotíž? Stejně se zapojení bude muset předělat. Navíc, když máte malo místa, tak nezapomínejte, že u většiny automatů potřebujete vedle zásobníku další cca metr volného prostoru na servis šneku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.