Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Toustovač s keramickým(kamenivým) porvchem

Od: klada® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo víte o toustovači, který má keramický(kameninový) povrch? Nechci teflon. Teflon je oloupaný do jednoho roku a to i ty drahé. Jest oloupaný teflon nechci.

Mám zkušenost s pánvičky s povrchem z kameniny, máme je 6 let a povrch je furt 100%. Chtěl bych tedy i toustovač s tímto povrchem. Ale k mému údivu, žádný toustovač jsem nenašel. V nějakém návodu na netu se autor zmínil, že takové jsou, ale jsou dražší. To by mi nevadilo. Nemohu ale žádný najít.

děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda22
hodnocení

2x

Vy znáte o způsobu, jak přenést tu vaši kameninu na kovový povrch toustovače? To bude kamenina jak z ruského filmu... Vždy to je nějaký chemický povlak.

hodnocení

objednáno, děkuji :)

luculik
hodnocení

0x
@klada Dobrý den, mohu se zeptat, jak jste po roce s toustovačem Tessa spojený? Nechci teflon ze zdravotních důvodů… Děkuji velmi za případnou odpověď, hezké léto :) Lucie
riva

Alternativně můžete zkusit dělat tousty v "běžném" toustovači přes pečící papír. Čištění je hračka a případný teflon na druhé straně papíru.

Koukám, že to používá více lidí.

lucuilk

Děkuji, ale zapékám téměř denně a je to pro mě zbytečné vytváření dalšího odpadu, proto se ptám spíše na možnost keramických ploten. Horší přilnavost než u teflonu mi nevadí, jde mi o povrch bez PFCs a zároveň bez nutnosti vytvářet další odpad denním užíváním peč. papíru.

hodnocení

omlouvám se, že reaguji až teď. Do mejlu mi nepřišlo upozornění. Toustovač máme Brevile.

Kameninový toustovač je nadupaný. Za tu dobu je povrch bez poškození. Tousty děláme tak v průměru 1-2x týdně. Dříve jsme měli cosi teflonového z Lidlu(Silvercrest či jak se ta jejich značka jmenuje) Po "pár" toustech se teflon začal sloupavat.

Stejně tak kameninové panvičky(Lamart-už je nevyrábí) vydržely 8let. Kameni na pánivičkách začala hnědnout, ale nelupala se. Ta hmota se prostě opálila. Nešlo umýt ani louhem. Koupil jsem za 400kč novou(20cm). Sebelepší teflon vydrží i s velmi jemným zacházením tak 2 roky.

Včera jsem koupil po 10ti létech něco teflonového. Kontaktní gril. Bohužel, kameninové nemají odnimatelné plotny a regulaci teploty. Je jen jeden model, který to tak má a ten stojí přepálených 4300kč. Tak jsem koupil za 2200 "nepřilnavý povrch". Uvidím, kde se za 10let technologie posunula.

id
hodnocení

0x

Pokud si dáte do toustovače dva kousky pečícího papíru a tousty pečete mezi nimi, nic se neušpiní, nic se nedrhne ( mně s oblibou vyteče sýr) a žádný teflon se neloupe.

lucuilk

Děkuji, ale zapékám téměř denně a je to pro mě zbytečné vytváření dalšího odpadu, proto se ptám spíše na možnost keramických ploten. Horší přilnavost než u teflonu mi nevadí, jde mi o povrch bez PFCs a zároveň bez nutnosti vytvářed další odpad denním užíváním peč. papíru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]