Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký reflektor na stavbu pro vnitřní využití

Od: pavel1886 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám v plánu pořídit LED reflektor na stavbu pro vnitřní využití při práci - jáký byste doporuřili přiípadně jakou teplotu a vatáž? A je lepší se koukat po SMD nebo COB?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je mi úplně jedno co znamená smd nebo cob, ale vybírejte podle výkonu, délky a kvality kabelu a pevnosti (plast x kov)

hodnocení

0x

Vykašlal bych se na reflektory. Dělají tvrdé stíny a nedá se při tom pořádně dělat. Mně se podařilo sehnat pouliční lampu s výbojkou a pak jsme reflektory přestali používat. I silná žárovka pověšená nahoře je lepší.

hodnocení

0x
Bodové (COB)světlo nezajistí dobré osvětlení pro práci.
Doma používám zářivková průmyslová svítidla, rtuťové výbojky postupně nahrazuji led trubicemi.

hodnocení

0x
Smd jsou jednotlivé ledky na pásku zatímco COB. je zkratka Chip on board. To znamená sdružení víc ledek vedle sebe na malé plošce. Pro práci je úplně jedno jakou verzi vybereš. COB pocitově svítí lip ale zase se hůř chladí. Proto má SMD většinou delší životnost. Měl jsem pod linkou pásek minimálně 15 let bez toho aby byl na kovové chladicí listě. COB bez chladiče vydrží tak 10 minut a zdechne. V reflektoru kde je chladičem celé tělo je COB výhodný protože z malé plochy dává nesrovnatelně větší světelný výkon ale je to na úkor zivotnosti.
Dřív ty COB čipy byly těžko k sehnání a stály i klidně stovku ( deseti watt) dneska je to už záležitost dvacky když si ho umíš přeletovat sám.
doplněno 13.02.22 00:07: Pro srovnání. Nahoře COB, dole smd o přibližně stejném vykonu.
Jaký reflektor na stavbu pro vnitřní využití

hodnocení

0x
Vybral bych svítidlo robustní, zakryté proti prachu, s kvalitním přívodním kabelem.
Na stavbě je možnost poškození častější. Nejen v noci, ale i přes den.
Žárovky jsou náchylnější na otřesy a pády, žhavé vlákno je dlouho nevydrží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]