Nejste přihlášen/a.
Jak byste udělali ochranu ocelové pažnice průzkumného vrtu? Tedy té trubky co kouká nad terén, aby do toho nemuhl někdo lézt, něco hodit apod.?
Nějaké nápady? Asi svařit víčko ale nějaký vzor jak to udělat efektivně?
Robí sa taká čiapka na vrch tej trubky,ktorá sa z boku zamyká na visiací zámok. Je to niečo ako zátka na odpad,no s tým,že jej priemer je väčší ako trubka vrtu,aby to bolo odvetrané a z boku sú navarené výstupky na uzamknutie. Takto to sa to robilo v minulosti kde bol zhotovený vrt,napr. minerálného prameňa trčí to asi 60-70 cm zo zeme. Originálny obrázok sa mi nepodarilo dohľadať na nete,hoci viem ako to vyzerá,lebo asi 10 km boli od nás kúpele a takto vrty boli zabezpečené.
Tak spraví takú úpravu,aby sa tam nik nedostal flexou,kliešťami a kúpi kvalitný zámok.
Zakladateľ otázky,chcel poradiť ako ho zabezpečiť a nie ako vy si tu riešite svoje ego,že ako to rozbiť a váš prínos ku otázke je nulový.
Samozrejme toto pomoze len pre miernych vandalov, kto chce, pride s pakovymi stikackami alebo flexkou na akumulator a zamka je prec ...
Bezne zelezo flexe neodola, som po kupe aku flexy dost zdeseny, ako to reze okrem ineho aj zamky, sused stratil kluc od fabky v pivnici, stopol som to : 30 sekund velky masivny zamok ...
Tiez som videl recenziu na nejaky drahy skladaci zamok na bicykle, flexkou za minutu prerezany.
Do 5 minut viem odrezat aj ochranny kruh, do ktoreho sa vklada zamok, aby ho nebolo moze strihat alebo rezat. Po odstraneni ochrany postup ako vyssie, za 30 sec je po zamku.
Na odlahlom mieste, ako je vrt, ma pachatel vela casu.
Moj ciel je upozornit, ako je vhodne prisposobit stupen ochrany riziku ohrozenia vandalmi a neprajnikmi. Bezne riesenie nasadenim obrateneho "pohara" z kusu rury so zavarenym vrchom nemusi byt dostacujuce. Ak vrt nebude coskoro vyuzity a je len prieskumny, navrhujem po oblozeni hrubsou rurou z plastu cele to zasypat zeminou tak, aby zostal len maly kopcek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.