Nejste přihlášen/a.
Zatím používám obyčejné žárovky E14 240V, dlouho tam nevydrží, špatný přístup výměny. Ta LEDKA by tam měla vydržet.
Dal bych tam obycejnou Led zarovku. Dle mista bych volil i velikost zarovky. Mam ji namontovanou a zatim sviti par let.
Na začátku je LC0405.5 Megaman LED Candle a dál už jen údaje, které jsou vidět, tedy 5,5W, 48mA, 2800K a v té spodní řádce pak 220-240V, 50/60Hz, 15W42 CZC02.
Pokud si dobře vzpomínám, kupoval jsem je v německém TOOMu, ale cenu už si opravdu nevybavím. Snad kolem 6 € za kus. Možná ještě informaci o tom, že baňka není skleněná, ale plastová.
Co jsem ale slyšel od známých, tak je tady opravdu dobré dát na kvalitu a nehledat vyloženě to nejlevnější. Někteří koupili to nejlevnější a moc dlouho nevydržely. Údajně mají dobré zkušenosti s těmito: ledakce.cz/...
To já ale potvrdit nemohu, s těmito zkušenost nemám. Já vlastně nemám, kromě těch, které jsem před několika lety namontoval a dodnes svítí, zkušenost se žádnýma jinýma tohoto typu. Snad ty informace alespoň trochu pomohou
Co to znamená dlouho nevydrží? Zatím je tam máme v digestoři původní třináct let co byt obýváme a ještě svítí.Používá se denně.A to rozžíná manželka i ve dne když je světlo.
Jaký je to typ didestoře? Některé mají světlo nad plotýnkama.My máme světtlo za plotýnkama,takže to asi má taky nějaký význam na teplotu.
PS: jen tak bokem - v el.troubě MORA taky po třinácti letech původní žárovka.
Ale v obýváku ty žárovky s paticí G9 musím dávat skoro rok nové.Ale stojí okolo padesáti korun,tak pohoda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.