Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň,
Chcel by som Vás poprosiť o radu ak ste sa niekto stretol s nasledovným u myčky Whirlpool (konkrétne mám model ADG 8836 IX).
Táto myčka mi sporadicky vyhadzovala chybu F7 počas napúšťania vody. Aktuálne už túto chybu hlási vždy. Reálne sa voda do myčky napúšťa (protéka labyrintom, ucpaný nie je), vo chvíli kdy vyskočí chyba F7 sa myčka zastaví. Po kontrole vo vnútri myčky na spodku pod plechovým krytom filtru je voda čo je tiež dokazom že sa voda napúšťa.
Vedeli by ste mi poradiť aký diel može byť špatný resp. ktorý by som mal objednať? Predpokladam že by mohol byť špatný labyrint ktorý má vo spodnej časti (asi) průtokový senzor, keď tento vypojím (odpojím konektor) tak sa myčka chová preste tak isto ako keď je zapojený.
Nemáte s týmto problémom niekto skúsenosť?
Vše výše uvedené (aquastop, labyrint, průtokový senzor na labyrintu) jsem zkontroloval a chyba F7 se pořád objevovala. Takže jsem zapátral na internetu a našel radu zde.
Otevřít myčku, vyjmout spodní koš, odšroubovat sítko odtoku, vyjmout plechovou mřížku a např. zubním kartáčkem očistit uvnitř umístěný černý senzor.
Vše opět zamontovat / sestavit a chyba F7 zmizela.
Snad někomu pomůže.
Ďakujem Vám za tipy, jo reset je vždy nutný aby som mohol skúsiť znovu resp minimálne aj sa tým odčerpá už napustená voda.
Podla toho čo píšu v danom článku o chybovom kóde F7 : Porucha průtokoměru přívodu vody. Provedeme stejné kroky jako u chyby F6.
následne chyba F6:Jedná se o problém s přívodem vody. Překontrolujeme, zda teče z přípojného místa voda, potom hadici a sítko v místě napojení na myčku. (prívodná voda teče, sitko čisté a voda očividne do myčky teče)
Takže F7 znamená poruchu průtokoměru resp myčka nezaznamená správne množstvo vody ktoré za daný čas preteče týmto průtokomerom. Toto može byť sposobené aj problémom popsaným v chybe F6. Hadica má Aquastop takže keby tu bola porucha tak napr zastaví prívod vody do myčky a ta potom vyhodnotí špatné množstvo vody. Na druhú stranu voda do myčky teče. A keď daný průtokomer vypojím tak myčka urobí presne to samé, napúšťa vodu a po nejakom čase povedzme 20 sekúnd napúšťania sa vypne a hodí chybu. Z toho by som práve usudzoval že bude špatný skor ten průtokáč. Či je vypojený alebo zapojený tak sa myčka chová presne tak isto. Myslíte že je moje uvažovanie správne alebo by ste to aj tak videli skor na ten aquastop na prívodnej hadici?
Další stránka, dejte si přeložit, třeba... ještě mě napadá použít na zkoušku hadici bez aquastopu...co kdyby...
Vďaka za tip, myslím že v tom článku je shrnuto cca to stejné, myčka má proste špatnú informaci o množství vode a to može nastať dvomi sposobmi, buď jej nateče málo alebo špatne zmeria množstvo. V prípade tej hadice nevim, vody teče do myčky pocitovo dosť (čo primárne pokrýva chyba F6) aj keď samozrejme nedokážem posúdiť či nateče správne množstvo. Nicmene druhú hadicu nemám a hadica bez aquastopu fungovať nebude protože tato originál hadica má aj zapojený kabel takže tam prebieha nejaká diagnostika asi.
Nicmene som psal aj do AP a napsali mi že to bude ten prútokač ... tak ak sa tu nevyskytne nejaká informace ktorá by špatný sensor resp labyrint vyvrátila tak v najbližšej dobe objednám ... a budem sa modliť aby ma netrefilo ak to nebude ono
Tak problém vyriešený, ideálne ak by to ešte niekomu do budúcna pomohlo. Problém bol v senzore průtoku vody ktorý je súčasťou labyrintu. Nicmene som zistil že ten sezor jde vytáhnout tak som ho skoukl a zistil že je tam iba jednoduchý obvod o jednej súčiastke a to jazýčkový kontakt neboli reed switch - na obrázku.
Overil som jeho funkčnosť multimetrom a magnetom a zistil že je špatný - nezopína.
Sehnal som druhý, prepájal a bolo hotovo.
Myčka funguje jak má a ja mám velkú radost ... V mojom prípade teda cena opravy 0kč , v prípade že komponent nemáte tak jeho cena je myslím nejakých 15Kč.
Zdravím - myčku vytáhněte, tak aby k ní byl dobrý přístup. Z levého boku (při pohledu zepředu) sundejte plech a uzříte labyrint, na jehož spodní části je vodoměr (kolečko s lopatkami) a zmíněný mag. spinač. Při výměně jej musíte naletovat přesně stejně, jako byl původní - jinak by neházel impulsy dle toho, jak se kolečko točí, resp. magnet v něm spíná ony jazýčky jazýčkového rellé.
Dobrý den,
děkuji za info, omlouvám se za pozdní odpověď, spínač jsem naletoval a již je funkční, vyměnil jsem i tlakový spínač ale stále myčka ukazuje chybu F7. Zkusím ještě vyčistit labyrint, jak píšete a uvidíme.
Děkuji,
s pozdravem Jan.
Dobrý den, to není problém
Určite skúste ten labyrint, jak som spomínal prý sa to hodne ucpáva v tom úzkom mieste (vyznačené na fotke) je to taková tryska, v tom kanálku je (asi) modrý plast tak hlavne do toho miesta je treba dostať tu kyselinu.
Známy servisák mi hovoril že je to prý častý problém ... tak snáď to bude aj Váš prípad a toto pomože.
S pozdravom,
Michal
Dobrý den, nádržku je treba vymontovať takže je treba odpojiť na spodku ten kablik od senzoru a potom vysunúť nádobku, najskor za vrch táhnout smerom od myčky a potom keď bude dostatočne vysunutá tak táhnout smerom do vrchu. Len si dajte pozor aby vám nepovypádali tesnenia resp ich nezabudnite dať spať na miesto.
Ja som potom dal nádobku do vany a nalil tam tu tekutinu cez kruhový otvor ktorý v smontovanom stave smeruje do vnútra myčky .. akurát je treba vychytať jak si podložiť tu nádržku aby sa tam ta kapalina udržala v správnom mieste.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.