Nejste přihlášen/a.
Ahojky. Bydlí tady někdo v montované dřevostavbě? Kterou si sám nechal postavit.Stáří kolem 5-7 let. Kdybyste se mohli rozhodnout, šli byste do toho znovu, nebo raději zděný domek? Láká mě rychlost výstavby ale odrazují mě nějaká negativa, o kterých nevím, jestli jsou to úplně fámy nebo pravda. Např. že se dřevostavba v létě rychle přehřeje. V zimě naopak po vypnutí topení rychle vychladne.. Nebo když například vyteče pračka, či praskne voda, tak je to i na výměnu zdí. Hluky z venčí ale v domě jsou prý více slyšitelné... atd. Ale zase technologie jde stále dopředu a třeba už je to nyní jinak? Prosím o Vaše osobní zkušenosti. Moc děkuji !
1) ano vše, nyní stavím 2. - zděný
2) dnes bych do toho už nešel vzhledem ke stejné ceně výstavby (dnes možná dokonce vyšší) ale nižší prodejní ceně - jen pokud by byla DS za 50% zdi
3) nevím nic o tom že by byla dřevostavba při dnešních zdících technologiích dříve postavená než zděný dům, řekl bych že to platilo naposledy tak před 100 lety. A pokud uděláte za pár týdnů DS tak min. vnitřní rohy sádrokartonů budete stejně za rok všechny tmelit znovu
4) letní přehřívání = ano, ale chlazení klimatizací za pár šupů (oproti ceně za topení) to řeší, kompenzováno vysokou úsporou v zimě která je daleko zásadnější..p.s. mít DS bez klimatizace je takový nesmysl, že větší jsem snad ani neslyšel
5) nevím nic o tom že by byla DS dříve vytopená než dnešní zděný dům a stejně tak nevím o tom že by rychleji chládla (resp. je to tak ale zásadní mi to nepřijde)...co se týče tepelného komfortu tak lépe je na tom DS
6) voda = nedá se říct - záleží konkrétně - obecně je lepší při havárii vody pochopitelně zeď
7) ano dřevostavba propouští více zvuku (ale není to v praxi vůbec problém pokud neřvete při sexu jako by vám řezali nohu)
Není dřevostavba jako dřevostavba.
Pokud je vhodně a funkčně navržena, tak bude fungovat , ale to je taky o penězích.
Je rychleji vystavěná díky tomu, že odpadají mokré procesy. Bohužel neduhy jako přehřívání a hlučnost jsou dány právě tou rychlostí výstavby , kdy se berou v potaz ta nejjednodušší a nejlevnější řešení. Pokud se na fasádu použije EPS a ne vata, tak ta hlučnost a přehřívání bude hodně velký rozdíl.
Jinak výhoda je, že se dá navrhnout stavba bez základové desky.
Kdo chce šetřit až na prvním místě, ať volí cihlu , ale v době nízkoenergetických staveb nelze stavět na hulváta. Pak stačí malá změna v provozu stavby a vše je v háji.
Reagoval jsem na horko v létě, na co si tady všichni stěžují.
Kontaktní fasáda s ESP, pak nástavba to, že je v létě v baráku k nevydrženi a není pořádně odhlučněná stavba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.