Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
můžete poradit levný čistič na parkety, něco co mi nebude smrdět v místnosti ve které spím. Nepotřebuju olejovat parkety, ale odstranit špínu jako nánosy co byly pod kobercem, lepidlo z odlepené pásky na koberce apod. Parkety ze starého bytu, asi původně lakované a jinak zachované. Moje představa stříknout to na hadru a vytřít. Nechtěl jsem dávat saponát nebo JAR jak mi někdo doporučoval do vody, já se raději poradím s někým kdo ví jak parkety nezničit ... a ty benzínové čističe se mi taky nezdají. Na heurece jsem našel nějaké G & G nebo Rio legno e parquet. Ideálně do 70 Kč. Pak je tam Sidolux Baltic Amber Premium do 90 Kč ten by snad byl maximum co do ceny. Ale jinak nevím co jsou zač - nemám zkušenost.
Zkus vodu, milý pampam, vlhký vyždímaný hadr zkus!
Najprv ich ale poriadne povysávajte.
Ak boli parkety lakované, a lak ešte nie je úplne rozpraskaný, nebude jednorázovo vadiť ani trochu saponátu. Dôležité je drevo príliš nenamočiť. Handru dobre vyžmýkajte. Následne môžete používať akýkoľvek čistič na lakované drevené podlahy, ktorý dostanete. Vo Vašej cenovej kategórii tam prílišné rozdiely nebudú. Opäť je dôležité šetriť s vodou a vytierať takmer na sucho.
Ak parkety boli olejované a/alebo voskované, bude ich pravdepodobne potrebné trochu vyživiť. Starý vosk strhnúť, podľa stavu prebrúsiť a preolejovať alebo aspoň prevoskovať. Celkom rozumiem, že sa Vám do toho nechce.
Já jsem zašlapané parkety vydrátkoval a pak nalakoval parketolitem.Ale to bylo dávno.Dnes bych použil brusnou síťku a po přebroučení vyluxoval a nalakoval lakem na podlahy.Disperze je vodorozpustná a naleje se na podlahu a mroztírá širokou špachtlí. Lazurol Tixotropn/...
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.