Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji vyměnit prasklou úchytku kuchyňské linky s roztečí otvorů 100 mm ale obchod nabízí rozteč jen menší nebo větší . Nechci dvířka převrtávat a tak hledám radu kde by se takové úchytky daly opatřit. Za radu předem děkuji. Olin
Dd, tato úchytka je bohužel stará jako moje dospělé děti..
- pokud chcete jen jednu .. projít bazary stavební nebo s nábytkem ..někdy i sběrný dvůr
- pokud chcete nahradit všechny ..zkuste hledat zde : www.naschalupar.cz/roztec-100-mm
nebo zvolit masivní tvar nové současné rozteče 96 mm a jedni dírku schovat a novou převrtat ..
Všechny tyto úchytky jsem vyměnil za kovovéz 6mmkulatiny.Rozteč je stejná. Úchytky a madla n/...
Použil by som vhodnú úchytku s roztečou 96 mm, ktorá má dostatočne masívne dosadacie plochy, aby dierky pôvodnej rozteče prekryla a dierky rozteč vyvŕtaných otvorov poupravil napr. ihlovým pilníkom. Prípadne úchytku s roztečou 128 mm s ešte masívnejšími dosadacími plochami a jednu či obe dierky prevŕtal.
Novodobé úchytky sa vyrábajú s roztečami v module 32 mm a snáď všetky používajú metrický šroub M4 so širokou plochou hlavou. V prípade potreby je možné ho ešte podložiť širokou / karosárskou podložkou. Tieto plastové budú mať asi samorezný vrut.
Dokonca som už videl aj úchytky, ktoré mali zo zadnej strany 4-6 otvorov pre rôzne rozteče (96-128-160) a mohli ste si vybrať. Ich cena sa mi ale až tak nepáčila.
Staré plastové úchytky by som po bazároch asi nehľadal. Za tie roky budú od slniečka skrehnuté a hrozí, že to budete musieť opravovať za chvíľu znovu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.