Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mlekovar hlinikovy

Od: begi25® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,kamarád my chce darovat j´hlinikový mlekovar.Vím že hlinikové nadobi neni zdravé.Sou pochromované.Ale ja to využijujenom na vaření mlika-kakao.Mám to vzít,anebo si koupit pochromovaný nový za 600kč.Děkuju moc za odpověd.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Hliník je škodlivý když se v něm vaří kyselé věci.
Ty když si v něm uvaříš mléko které zkysne, ho určitě pít nebudeš a vyleješ to. Takže se nemáš čeho bát. Myslím že snížení inteligence kvůli konzumaci hliníku se bojíš zbytečně. Konec konců on chrom taky není nejzdravější ale předpokládám žes měl na mysli nerezové nádobí.
hodnocení

Prosím neuražejte mně podle inteligence.Jenom sa ptám.*zed*

Myslím, že totak to nemyslel jako urážku, před časem se objevila "zaručená zpráva", že konzumace potravin kontaminovaných hliníkem poškozuje mozek, ale nikdy se nic takového nepotvrdilo, takže je třeba to brát jako hoax.

Na hliník se sváděla i stařecká demence, větší pravděpodobnost alzeimera a Bůh ví co ještě.

nov
hodnocení

7x

Přesně jak píše totak, máme ho snad 40 let, vařím v něm mléko a rýži na rýžovou kaši a stále žijeme.

hodnocení

5x

Hliníkové nádobí se nemá používat na ovoce a zeleninu či na přípravu jídla s nějakou kyselou složkou. Na mléko ho klidně můžeš použít.

asa
hodnocení

5x

Seš zbytečně poplašenej. *mala* Raději přemejšlej. Za mlada jsem v tom vařil pořád a jsem tu pořád.

A zrovna ve starém hliníkovém papiňáku vařím vepřové koleno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]