Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vybirám krbová kamna s teplovodním výměníkem dle parametrů projektu.
- výkon 2-3 kw teplo vzduch, 8-10kw teplo do vody
Vybral jsem si krbová kamna flamingo aquaflam 12 kw. 2kw do vzduchu a 10 kw do vody z mého pohledu jsou to výkonem kamna ,které potřebuji. Prosím o posouzení vhodnosti těchto kamen, jestli jsem vybral dobře dle výkonu,děkuji.
Také mám ten dojem, že je limit pro kamna 10 kW- a nevím zdali příkon či výkon- většinou je uváděn topný výkon a účinnost.
Co tim chtěl básník říct?
Papír snese všelicos obzvlášť když ho píše bulhar.. Mmch. i pokud by to certifikovali jako kotel, tak s účinností 79% těžko splní emisní třídu 4 která při jejich výkonu vyžaduje minimálně 83%
A uváděná norma EN 303-5V jaksi ani neexistuje
S výkonem neporadím, ale k tomu zelenému EU úředníčkovi - koupil jsem krbovky, které umí topit i bez výměníku. Takže na dotazy odpovídám - komín je na kamínka 4kW do vzduchu, v radiátorech topí elektrokotel, sbohem. Samozřejmě je to trošku jinak, výměník je přítomen. Zatím mi to vychází, jak dlouho vydržím,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.