Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba solné lampy

Od: tm odpovědí: 13 změna:
Včera jsme zprovoznili solnou lampu. Hned me napadlo, ze toto musí jít doma taky vyrobit... je ale trochu problém, kde sehnat solny kámen. Nenapadá vas, z jakého kamene by to šlo nebo kde sehnat solny kamen? Paráda by to byla z nějakého bílého vápence, mramoru, dolomitu, ale vrtat do toho otvor by byl očistec. Zase když se nepovede, tak těchto kamenů se všude válí mraky. Pískovec je měkký, ale opadava z něj písek...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jaký budete mít užitek z toho, když budete zahřívat třeba mramor. Účinky solné lampy jsou právě v uvolňování solných výparů do vzduchu. Solné krystaly se možná dají koupit v solné jeskyni, tam bývá krámek a jeskyně jsou skoro v každém větším městě. Tam se leží a vdechují se soné výpary.

tm
hodnocení

Popravdě mi jde spis o esteticky doplněk než výpary, na které stejne moc nevěřím.. resp. na jejich účinky

hodnocení

0x
Tohle by se mohlo dát sehnat jako sůl pro zvířata, kdysi jsme nějaký solný kmen mívali pro ovce. Jinak solná lampa bývá občas v lidlu za pár kaček, nemá cenu se s tím šudlit doma.
tm
hodnocení

V lidlu je docela drahá. Nejlevnější je v peny za 200 20 cm. Chtěl jsem ale něco o trochu většího

hodnocení

0x

Např.: Solné kameny - So/...

Je toho spousty, stačí zadat solný kámen.

guma
hodnocení

0x

Solnou lampu domů nebrat. Pokud denně nezapínáte, tak sůl nasává vlhkost ze vzduchu. Z lampy bude dole vykapávat solná žíravá voda. Může zničit nábytek a každý i natřený plech.

To jste mě vyděsil, šla jsem se podívat, naštěstí nic neukapává, asi jak z které, z té naší nic.*uf*

guma

To je podle vlhkosti v bytě. Když je tam moc vlhkosti, tak sůl funguje jako odvlhčovač.

Solnou lampu máme snad deset let a fakt vypadá pořád stejně, nikde nic neteče. Nesmíte se tolik dívat na Vetřelce...

Jednu solnou lampu mám cca 20 let, druhou možná 15. Obě stojí na lakovaném nábytku a obě používám jen velmi zřídka. Obě jsou naprosto suché, z žádné nic nekape, pod žádnou není ani náznak nějakého poškození nábytku. Ovšem bydlím v běžném cihlovém domě s normální vlhkostí. Možná někde v koupelně, nebo nevětrané kuchyni by problém být mohl *zmateny*

@guma ... s tou žíravou vodou to je pěkná blbost! Ale jako vtip dobrý.

hodnocení

0x

V čem spočívá její účinek? Ve vdechování chloru? To lze dosáhnou levněji a intenzivněji .. ;)

On ten léčivý účinek je v podstatě "fake". I kdyby sůl natáhla ze vzduchu vlhkost (což se v běžném bytovém prostředí moc neděje) a při následném teoretickém ohřátí svíčkou (teplo ze svíčky uniká horním otvorem, samotná sůl zůstává prakticky studená), odpařovala by se ze soli zas jen destilovaná voda. Sůl se neodpařuje, žádný chlór, ani nic jiného léčivého se neuvolňuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]