Nejste přihlášen/a.
Jaký budete mít užitek z toho, když budete zahřívat třeba mramor. Účinky solné lampy jsou právě v uvolňování solných výparů do vzduchu. Solné krystaly se možná dají koupit v solné jeskyni, tam bývá krámek a jeskyně jsou skoro v každém větším městě. Tam se leží a vdechují se soné výpary.
Solnou lampu domů nebrat. Pokud denně nezapínáte, tak sůl nasává vlhkost ze vzduchu. Z lampy bude dole vykapávat solná žíravá voda. Může zničit nábytek a každý i natřený plech.
To jste mě vyděsil, šla jsem se podívat, naštěstí nic neukapává, asi jak z které, z té naší nic.
Jednu solnou lampu mám cca 20 let, druhou možná 15. Obě stojí na lakovaném nábytku a obě používám jen velmi zřídka. Obě jsou naprosto suché, z žádné nic nekape, pod žádnou není ani náznak nějakého poškození nábytku. Ovšem bydlím v běžném cihlovém domě s normální vlhkostí. Možná někde v koupelně, nebo nevětrané kuchyni by problém být mohl
On ten léčivý účinek je v podstatě "fake". I kdyby sůl natáhla ze vzduchu vlhkost (což se v běžném bytovém prostředí moc neděje) a při následném teoretickém ohřátí svíčkou (teplo ze svíčky uniká horním otvorem, samotná sůl zůstává prakticky studená), odpařovala by se ze soli zas jen destilovaná voda. Sůl se neodpařuje, žádný chlór, ani nic jiného léčivého se neuvolňuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.