Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna pistu zidle

Od: zidle odpovědí: 5 změna:
Nazdar, chtěl jsem vyměnit pist v kancelářské židli. Z krize jsem ten pist sundal celkem v pohodě,ale na druhé straně-tj. na straně zidle ten pist drží jak prilepeny. Zkoušel jsem sikovkama otáčet jak radi videa, mlátit kladivem na základnu zidle a tahat za pist na druhou stranu a nic. WD40 přes noc,nic...
Někdo nějakou radu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Co jsem demontoval píst od plechu pod sedákem, tak byl vždycky koncový kužel pístu naražen do kuželové trubky.

Musel jsem plech odmontovat a ze strany sedáku píst vyrazit přes vhodnou trubku.

hodnocení

2x

Zarucni servisak to u mne delal tak, ze na pistnici prisrouboval pevnou svorku (forichtung, ktery presne na pistnici sedel), zakladnu na zidli podlozil kovovou podlozkou a mezi tu podlozku a svorku vtloukl klin.

Takze, pokud jde ta zakladna odsroubovat, aby se pistnice vyrazla z druhe strany, tak to bude nejjednodussi, v opacnem pripade se to bude muset asi udelat nejak podobne jak popisuji.

kolemjdouci
hodnocení

2x

Jako servisák mám stahovák pokud je píst OK (nechci ho poškodit - vyměňuji mechaniku). Pokud je píst poškozen, vezmu velký hasák (cca50cm) a vykroutím píst - žádné vyklepávání přes mechaniku.

hodnocení

0x
Jedině dle hesla když to nejde silou de to ještě větší silou
Tedy vetší kladivo či lis

zidle
hodnocení

Díky všem. Mám tu jen malé sikovky a s těmi to nejde,drží jak židovská víra. Vyrazit jsem nezkoušel, nahoře jen ten mechanizmus stlacovani pístu, takž aby tam šla trubka,musel by se demontovat a to nevypadalo na prvni pohled úplně jednoduše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]