Nazdar, chtěl jsem vyměnit pist v kancelářské židli. Z krize jsem ten pist sundal celkem v pohodě,ale na druhé straně-tj. na straně zidle ten pist drží jak prilepeny. Zkoušel jsem sikovkama otáčet jak radi videa, mlátit kladivem na základnu zidle a tahat za pist na druhou stranu a nic. WD40 přes noc,nic... Někdo nějakou radu?
Zarucni servisak to u mne delal tak, ze na pistnici prisrouboval pevnou svorku (forichtung, ktery presne na pistnici sedel), zakladnu na zidli podlozil kovovou podlozkou a mezi tu podlozku a svorku vtloukl klin.
Takze, pokud jde ta zakladna odsroubovat, aby se pistnice vyrazla z druhe strany, tak to bude nejjednodussi, v opacnem pripade se to bude muset asi udelat nejak podobne jak popisuji.
Jako servisák mám stahovák pokud je píst OK (nechci ho poškodit - vyměňuji mechaniku). Pokud je píst poškozen, vezmu velký hasák (cca50cm) a vykroutím píst - žádné vyklepávání přes mechaniku.
Díky všem. Mám tu jen malé sikovky a s těmi to nejde,drží jak židovská víra. Vyrazit jsem nezkoušel, nahoře jen ten mechanizmus stlacovani pístu, takž aby tam šla trubka,musel by se demontovat a to nevypadalo na prvni pohled úplně jednoduše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.